Христо Янев: Създаването на Висша лига в България е фантазия

Христо Янев: Създаването на Висша лига в България е фантазия | StandartNews.com

Треньорът на ЦСКА Христо Янев коментира идеята за създаване на Висша лига в България. Наставникът определи тази идея като „фантазия" към настоящия момент, пише Гонг.

Янев говори по всички актуални теми около „червения тим" преди заминавамето за лагера в Гърция, като коментира и изваждането на Литекс от А група.

„Доволен съм от това как протече първият лагер. Момчетата се стараха, свършиха това, което искаме от тях. Изиграха добър първи мач. На този етап резултатите не са важни, но желанието и старанието ме задоволяват напълно. В процес на привличане сме на нови играчи, но това става много трудно. Следим, интересуваме се от всичко, което можем да използваме и да вдигне класата на отбора. Даваме най-доброто от себе си, за да привлечем добри футболисти.

Нямам информация да има конкретен интерес към наш играч. Шансовете за привличане на играчи от Литекс не са се променили, сравнено с края на първия сезон. Не са се променили по никакъв начин", започна Янев.

„Относно това, че Литекс няма да играе в А група, за мен е неприемливо. Не мога да разбера ние искаме ли да развиваме българския футбол – или обратното да го затрием", добави специалистът.

„Създаването на Висша лига в България е плод на някаква фантазия на този етап и го казва напълно реално. По какъв начин ще избираме отборите? Всеки един отбор може да предяви претенции и да каже че иска да е участник в тази лига", допълни Янев.

„По време на лагера в Гърция ще играем с 3 елитни отбора в от Гърция. Един от Висшата лига и два от по-долни дивизии. Привличането на футболисти е трудно от гледна точка на това, че тези, които ние искаме, имат договори с отборите, в които играят в А група. Почти всички имат желание да дойдат в ЦСКА, но това, че те имат професионални договори, не им дава възможност да се присъединят към нас. Правим всичко възможно да ги привлечем по честен начин и да бъдат част от отбора. Търся футболисти, които да вдигнат нивото на отбора. Нямам строго определени позиции. Ако намерим някой за средата на терена, бихме го взели. Ако намерим централен защитник, бихме взели. Нямам обаче конкретна позиция като цел", завърши Янев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай