Холандия нанесе удар над Чили в оспорван двубой

Холандия нанесе удар над Чили в оспорван двубой | StandartNews.com

Сао Пауло. С ъглов удар в 77 минута и перфектен гол в добавеното време Холандия поведе над Чили с 2:0 на стадион „Арена Сао Пауло" в решителен сблъсък в последния двубой от група „Б" на Световното първенство.

И двете попадения за успеха на Холандия паднаха след почивката и бяха реализирани от две резерви - Лирой Фер (77') и Мемфис Депай (в добавеното време).

Голяма част от първото полувреме протече без рискове и пред двете врати. Първият опасен изстрел бе в 23-ата минута, когато Алексис Санчес изпълни корнер и центрира по земя в наказателното поле, а непокритият Фелипе Гутиерес от около 13 метра с левия крак стреля над сглобката на гредите.

Силен удар по посока вратата на Клаудио Браво дойде в 35-ата минута след центриране на Ариен Робен от фаул, което бе засечено с глава от Стивън де Фрей, но изстрелът му мина покрай гредата.

В 45-ата минута и Чили можеше да открие резултата чрез статично положение, след като центриране в наказателното поле бе пропуснато от бранителите в оранжево и Фелипе Гутиерес с гръб към вратата не можа да насочи топката с глава в очертанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай