Хикс между Лудогорец и Базел на почивката

Хикс между Лудогорец и Базел на почивката | StandartNews.com

На почивката Лудогорец и Базел се оттеглиха при резултат 1:1 пред близо 17 000 зрители на националния стадион "Васил Левски" в първи мач от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига.

Стойчо Стоев заложи на състава, който отстрани Слован и Партизан. Шанс бе даден на Роман Безяк, а възстановеният Мишел Платини и новото попълнение Вирджил Мисиджан останаха на резервната скамейка.

Гостите пък излязоха без контузената си звезда Марко Щрелер. Иван Иванов също не бе в групата на Базел, тъй като в предишния кръг игра срещу разградчани, но с екипа на Партизан.

Двубоят започна равностойно, но в 12-ата минута защитата на домакините проспа едно извеждащо подаване на Фабиан Фрай, а от въздуха със страхотно воле Мохамед Салах не остави шансове на Владо Стоянов за 1:0 в полза на Базел.

След попадението, играчите на Стойчо Стоев натиснаха своя съперник и в 23-ата минута успяха да изравнят. Ромян Безяк намери чудесно Марселиньо в наказателното поле, който хладнокръвно прехвърли Ян Зомер за 1:1.

Иван Стоянов имаше отлична възможност да направи пълен обрат, но в ударът му от малък ъгъл в 37-ата минута бе спасен от Зомер. В самия край на първото полувреме Дани Абао също можеше да реализира, но от близо прехвърли вратата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай