Харф: Блатер не е подал оставка под натиска на САЩ

Харф: Блатер не е подал оставка под натиска на САЩ | StandartNews.com

Съединените щати не са оказвали натиск над президента на ФИФА Сеп Блатер, за да подаде оставка. Това заяви вчера говорителката на Държавния департамент Мари Харф.

"Правителството на САЩ не е на позиция да решава кой да бъде президент на ФИФА", каза още тя и добави, че предпочита да следи "предимно американския футбол", пише АФП.

Федералното бюро за разследвания и американската прокуратура водят разследване срещу  Блатер, съобщи американската телевизия Ей Би Си Нюз, като цитира източници близки до разследването.

Гари Линекер: Не вярвам, че Блатер е подал оставка

Бившият нападател на английския национален отбор по футбол Гари Линекер изтъкна, че е доволен от това, че президентът на ФИФА се е оттеглил. Той коментира новината в социалната мрежа Twitter.

"Блатер е подал оставка. Не вярвам в това. ФИФА винаги ми се е струвала отлична и порядъчна организация", написа Линекър, който е голмайстор на световното първенство през 1986 година в Мексико.

Томас Бах: Идва началото на реформите

"Ние се отнасяме с дълбоко уважение към решението на Блатер да подаде оставка. По този начин той започна реформите на организацията и освободи място за нов ръководител на ФИФА, който ще направи промени". Това заяви президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах по повод оставката на Блатер

Ромарио: Цунами връхлита корумпираните футболни босове

"Оставката на Блатер е най-добрата новина от дълго време. Оттеглянето му ознаменува началото на нова ера в световния футбол. Това заяви бившата звезда на бразилския футбол Ромарио във Фейсбук. Той доста критикуваше президента на ФИФА по време на неговия мандат.

"Всички корумпирани ръководители на федерации чувстват идващия край, тях ги чака истинско цунами. Това е добра новина за нашия спорт. Сега може да се каже, че пътят за ефективни реформи в света на футбола е открит. В последно време ФИФА се превърна в машина за печелене на пари", коментира още Ромарио, който в момента е сенатор в Бразилия.

Стандарт Нюз припомня, че президентът на ФИФА Сеп Блатер подаде оставка като ръководител на световната футболна федерация вчера. Това стана след скандалните разкрития за корупционни схеми със федерацията.

Новият шеф на световната футболна централа ще бъде избран на специален конгрес между декември 2015 и март 2016 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай