Гуардиола с оферта към изкусителна футболистка. Пазарлъкът

Ще те направя директор, каза легендата

Гуардиола с оферта към изкусителна футболистка. Пазарлъкът | StandartNews.com

Източник: sportal.bg

Актуалната носителка на “Златната топка” при жените Айтана Бонмати и мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола проведоха любопитен разговор относно потенциалните си планове за далечното бъдеще като част от документалния филм на TV3 за футболистката, предаде sportal.bg.

Бонмати е една от звездите в женския състав на Барселона, а Гуардиола е легенда на клуба като футболист и наставник. Ето защо в излъчения от телевизията разговор между тях беше засегната темата с възможното им участие в ръководството на каталунците в далечното бъдеще. 

Футболистката призна, че се надява да стане спортен директор на клуба и да върне бившия халф начело на отбора. Той обаче ѝ отвърна, че би предпочел да е клубен президент, който да я вземе за директор на Барса.

Ето и въпросният разговор между двамата:

Бонмати: Аз ще бъда спортният директор и тъй като ще си треньор, докато станеш на 80 години…

Гуардиола: Много благодаря за офертата.

Бонмати: Все още не съм я направила.

Гуардиола: Бих дошъл безплатно, не се притеснявай. Няма да става въпрос за пари. Но тук има един проблем, за който трябва да те предупредя. Аз ще бъда президентът и аз ще бъда този, който ще те вземе за спортен директор.

Бонмати: Може би, когато прекратиш треньорската си кариера на 80 години…

Гуардиола: Не, не… Аз съм казвал, че е възможно да съм наставник до 80 години… Със сигурност няма да съм треньор дотогава. Ще видим кой на кого ще направи оферта.

Бонмати: Добре, ще видим.

Впоследствие Гуардиола направи прогноза, че Бонмати също може да стане треньор като него. “В крайна сметка ще станеш наставник. Защото, ако си в ръководството, ще виждаш нещата, които ще искаш да направиш, но няма да можеш да ги свършиш. Най-близкото до това да бъдеш футболист е да си треньор”, каза ѝ той. 

Успешният мениджър също така попита футболистката защо иска да стане директор и отново ѝ предложи вместо това да стане треньор. “Привлича ме идеята да мога аз да създавам структурата и да решавам кой да бъде вътре и кой не. Да бъда лидер на процеса. Кой знае дали ще стана треньор, не затварям вратата за това”, отвърна полузащитничката.

Източник: sportal.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай