Гришо вдъхнови Маша за мач със Серена

Роже Федерер излъга хасковлията в Бризбейн

Гришо вдъхнови Маша за мач със Серена | StandartNews.com

Бризбейн. Григор Димитров изгледа на живо победата на приятелката му Мария Шарапова с 4:6, 6:3, 6:2 над Кая Канепи, благодарение на която рускинята се класира за полуфинал на турнира в Бризбейн. Гришо бе заснет в щаба на Маша. Той изгледа цялата среща, вълнува се в критичните моменти от двубоя и аплодира гаджето си при спечелването на важните точки.

Вдъхновена от подкрепата на своя любим, Маша постигна обрат и ще срещне Серена Уилямс в следващата фаза на надпреварата. Тя ще се опита да прекрати серията си от 13 поредни загуби от световната номер 1. "Напрежението в двубоите помежду ни винаги е много голямо. Серена иска да покаже най-добрия си тенис срещу мен", коментира Шарапова. Полуфиналният мач ще е първият между двете, след като през юни си размениха коментари за личния им живот, свързан с нашия Гришо.

Хасковлията приключи участието си в Бризбейн. Роджър Федерер го излъга. Швейцарецът и колегата му Никола Маю победиха драматично Григор и Жереми Шарди със 7:6(3), 6:7(5) и 11:9 на двойки. Феновете на изпълнения до краен предел корт "Пат Рафтър" станаха свидетели на невероятни разигравания, като особено атрактивни бяха разменените бекхенди с една ръка по диагонала между Димитров и Роже. "Трибуните са пълни и никой не напуска мястото си. Всички гледат и се наслаждават на Роджър, той е човекът, който прави голямото шоу. Вълнуващо е да наблюдаваш таланта на тези две момчета. Сега, когато са един срещу друг на корта, може да се направи сравнение между тях", каза треньорът на Гришо Роджър Рашийд.

За Григор следва пътуване в посока Куйонг (Авл), където ще участва на демонстративния турнир "АAMI Classic", а там ще видим още имена като Бердих, Вавринка, Гаске, Нишикори, Хюит, Типсаревич и Вердаско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай