Гришо пред бТВ: Вече гледат на мен по друг начин

Гришо пред бТВ: Вече гледат на мен по друг начин | StandartNews.com

София. „Големите в тениса вече гледат по друг начин на мен". Това каза пред бТВ Григор Димитров, който се завърна в България, за да си отпочине след своя последен мач за 2013 година. Той изигра най-силния си сезон в своята кариера, спечелвайки първата си титла при професионалистите. Успехът на Гришо дойде след победа над Давид Ферер в Стокхолм и игра във финал срещу Анди Мъри в Бризбейн.

"Годината като цяло беше доста успешна. Може би това бе най-добрият ми сезон. Чувствам, че успях да намеря един верен път, по който се надявам да продължа и през следващия сезон", казва Димитров в интервю за бТВ.

"Намерих начина, по който да правя правилно тренировките си, направих добри мачове, спечелих първата си титла, което беше много важно, записах победа срещу световния номер 1, така че това са моментите, които искам да запомня", обясни още тенисистът.

Димитров коментира своята загуби от Хуан Мартин дел Потро в последния си мач за сезона. Там той отстъпи с 6:3, 3:6, 4:6 срещу четвъртия в световната ранглиста и отпадна в осминафиналите на турнира от сериите "Мастърс". "Определено бе тежък мач. Все пак в последния турнир за годината никога не е лесно, още повече играх срещу Дел Потро. Но през цялото време се чувствах в добра кондиция и определено имах шансове да спечеля", каза българинът.

„Във втория и третия сет имаше моменти, в които просто трябваше да играя по-добър тенис, но нищо... Добър завършек на сезона и се надявам, че ще имам още по-добър следващ", продължи коментара си Димитров.

"Титлата в Стокхолм означаваше доста за мен. Беше доста чакана, през цялата година исках да направя един удар, няма значение на кой турнир. В Стокхолм се чувствах адски добре, въпреки че имах доста поредици от загуби една след друга, нямах треньор и беше доста трудно. Направих добър турнир", каза Димитров по повод неговата първа титла при професионалистите.

Той бе категоричен, че със своето представяне през последните седмици е опровергал твърденията за негативен ефект от връзката му с Мария Шарапова. „Всеки има личен живот и неща от ежедневието, с които трябва да се справя. Няма как, всеки коментира, всеки говори, всеки го знае, но мисля, че опровергах много хора. Не бих казал, че връзката ми с нея ми пречи. Напротив - мисля, че ми помага", завърши Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай