Гришо срещу голям шампион в Акапулко

Вавринка ще спори с хасковлията за място на полуфиналите

Гришо срещу голям шампион в Акапулко | StandartNews.com

Тежък съперник ще срещне Григор Димитров на 1/4 финалите на турнира в зала от сериите АТР 500 в Акапулко (Мек). За място на полуфинала Гришо ще се изправи срещу Стан Вавринка. Световният №16 достигна 1/4-финалите, след като надигра лесно Педро Мартинес с 6-4 6-4.

Вавринка поведе с 4-1 гейма срещу Мартинес в първия сет, но изпусна аванса си. В края на частта обаче световният №113 отново стана по-колеблив и швейцарецът направи решителен пробив за 6-4.

След почивката Стан проби за 5-3 и сервираше за мача, но допусна рибрейк. В десетия гейм отново притисна испанеца от посрещане и по сходен на първия сет сценарий, се възползва от грешките му – 6-4.

В общия баланс швейцарецът води със 7-4 победи. Двамата за последно играха в първия кръг на Мастърса в Синсинати миналата година. Швейцарецът тогава сервираше три пъти за успеха в третия сет, но вдъхновената игра на българина го притисна до стената и трикратният шампион от Шлема трябваше да се измъква в тайбрек.

През 2019 година Григор още няколко пъти игра в първи кръг срещу Стан. В Монреал загуби с 4-6, 4-6, а на Ролан Гарос отстъпи в три сета. Вавринка е в серия от пет поредни победи, като надигра водещия ни тенисист още на US Open през 2018 година и на Уимбълдън същия сезон. Последният успех на първата ни ракета е от 2016 година на Мастърса в Синсинати. Преди него българинът бе в серия, стигнала до четири последователни победи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай