Гришо се издъни. Сбогом, Шанхай!

Първата ни ракета вече има негативен баланс срещу световния №7

Гришо се издъни. Сбогом, Шанхай! | StandartNews.com

Гришо пак се издъни. Край на похода на Григор Димитров в Шанхай! Най-добрият български тенисист отпадна в полуфиналите, след като загуби с 0:2 сета (6:7/7/, 3:6) от Андрей Рубльов в мач, който продължи час и 52 минути.

Така първата ни ракета вече има негативен баланс срещу световния №7. Двамата са се сблъсквали 7 пъти на ниво АТР, като Рубльов записа четвърта победа.На финал в "Мастърс" турнира в Китай руснакът ще се изправи срещу Хуберт Хуркач. По-рано днес полякът елиминира с 2:0 сета (6:3, 6:4) Себастиан Корда (САЩ) за час и 17 минути на корта.

Двубоят започна равностойно и възможностите за пробив липсваха в първите 5 гейма. В шестия Рублов успя да се измъкне от тежка ситуация - губеше с 0:40 при свой сервис. Руснакът обаче отрази и трите брейкбола, за да възстанови равенството. Последваха геймове на 0, след което и двамата не се пропукаха на свое подаване до 5:5.

В 11-ия гейм Рубльов проби, но Григор се възползва от първия си шанс за рибрейк и прати сета в тайбрек. Там Димитров пропусна сетбол при 7-6, а съперникът му се наложи след 3 поредни точки.

Втората част стартира отлично за Гришо - с пробив, който той затвърди. Оттам нататък първата ни ракета бе неузнаваем и спечели само един гейм, а Рубльов се поздрави с успеха.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай