Гришо падна, но направи най-красивите точки

Коментар на Владимир Каролев

Гришо падна, но направи най-красивите точки | StandartNews.com

Ето какво написа в профила си известния икономист, който е познат и с пристрастия в областта на тениса - Владимир Каролев, след като най-силната ни ракета загуби от петия в ранглистата в полуфинала  на Ю Ес Оупън. Григор Димитров загуби с 6:7(5), 4:6, 3:6 срещу Данийл Медведев. Това бе трето достигане на Гришо до тази фаза на турнир от голямото каре и първо в Ню Йорк. В предишните 2 случая бе спиран от Новак Джокович на Уимбълдън през 2014 година и от Рафаел Надал на Аустрелиън Оупън – през 2017-а.

 "Медведев е меко казано във върхова форма. Утре ще играе 7ми финал за годината - никой няма такъв успех тази година. Има засега през 2018 най-много победи в тура - 50, в т.ч. 37 на твърд корт.

Матс Виландер каза, че се движил по корта като spyder man. Започна US Open като пети в света. Четвърти пореден финал за Медведев в т.н. американски тур - Вашингтон (500), Монтреал (1000), Синсинати (1000) и US Open (2000). Това са правили преди него само Иван Лендъл и Андре Агаси.

Спечели последния турнир преди US Open с победа на полуфинала над Джокович. Медведев е с победи последните 2 месеца над 5 от топ 10 тенисисти.

Най-красивите точки в мача бяха направени от Гриша. Той изпусна Медведев в първия и втория сет, който беше като машина за връщане на топки. Когато има мач между двама равностойни играча, 4-5 топки решават мача. Е, в този мач тези точки бяха за Медведев. И двамата имаха по 9 точки за пробив, но Медведев конвертира 5 в гейм, а Гриша - 3. Но...благодаря за великолепната игра на Гришо. Очаквам с нетърпение следващите му мачове".

След края на срещата излезе и пълната статистика от срещата, от която става ясно, че българинът е бил по-нападателно настроения тенисист, но пък руснакът е било много по-прецизен в играта си.

С резултата от полуфинала,  Гришо ще се изкачи до 25 място в световната ранглиста и ще прибави 960 хиляди долара към сметката си. Ако се бе класирал за финала в неделя, Григор щеше да заработи още 958 000 долара (или общо 1.9 млн. долара) от наградния фонд на турнира и щеше да се изкачи на 16 място класацията на АТП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай