Гришо: Имам демони, но искам титла от Шлема

Мечтата ми е да играе срещу Борг и Макенроу

Гришо: Имам демони, но искам титла от Шлема | StandartNews.com

Българската звезда на тениса Григор Димитров сподели искрено какво иска да си спомнят феновете на спорта, когато един ден сложи край на кариерата си. Той обяви, че иска да остави следа в тениса като шампион в Големия шлем и добави, че иска хората да разберат, че спортистите са също като тях и имат своите демони и очаквания. 

"Определено искам да съм оставил някаква следа в спорта. Не от гледна точка на рекордите… това не е било моя цел. Едно от главните неща за мен е хората да видят, че спортистите са като всички останали", заяви Гришо пред списание Gio.

"Просто сме добри в това, което правим, но всички ние също трябва да се справяме с проблемите си извън корта. Имам своите демони, очаквания и т.н. Със сигурност бих искал да бъда запомнен и с добри резултати, и като шампион от турнира от Големия шлем", сподели Димитров, след което разкри и какви са оръжията му на корта. 

"Не знам кои са конкретно. Бих искал да кажа, че това са някои удари, но мисля, че основното е как използваш тялото си - движението и ловкостта. Да преследваш различни топки, да вземаш правилните решения. Тялото ми е най-голямото ми предимство, защото когато излезеш на корта, въпреки че тенисът е много умствен спорт, трябва да използваш физическото си състояние", заяви още Гришо.

Той сподели и с кои тенисисти от миналото, които вече не се състезават, би искал да се срещне на корта, ако имаше тази възможност. Това са Бьорн Борг и Джон Макенроу, а запитан срещу коя велика тенисистка би било предизвикателство да се изправи, той обяви - Щефи Граф. Интересно е, че германката е съпруга на треньора му Андре Агаси. 

"Определено бих искал да играя срещу Бьорн Борг и Джон Макенроу. Двамата са пълни противоположности, но има толкова много да се уча от тях. Всеки има съвсем различна игра. Всеки път, когато са играли един срещу друг, винаги можете да видите различията, но можете и да научите много."

"А от жените - с Щефи Граф, заради начина, по който тя прави всичко на корта. Този слайс, който може да те откаже, движението по корта и този удар от форхенд", сподели Димитров. Той разкри и какво най-много обича в тениса. 

"Състезанието. Обичам всекидневното предизвикателство, което той предлага, и пречките, които трябва да се преодоляват. Също така, гледайки себе си, откривате в кои битки искате да се победите и кои битки трябва да пропуснете. За мен тенисът е един от най-комплексните спортове", заяви Димитров пред списанието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай