Гриша Ганчев изби рибата! Сравнението за Боби Михайлов

Акционерът в ЦСКА с култов коментар и за БФС

Гриша Ганчев изби рибата! Сравнението за Боби Михайлов | StandartNews.com

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев коментира смяната на ръководството на БФС и евентуалния Конгрес. Той заяви в подкаста „Код спорт“ иронично, че се дразни на слуховете, че някой ще сменя сегашното управление, защото реална смяна няма да има, а след Борислав Михайлов ще дойде „малкият Михайлов“, който ще е достатъчно добре подготвен за това.

„Това ръководство ги знае работите. И аз много се дразня на някои хора, които постоянно търсят под вола теле – ще ги сменяли, не знам си какво… И по моите прогнози след 2 години ще има смяна, но ще дойде малкият Михайлов, защото той вече ще е подготвен. Дано направи и деца, след което пък те да наследят него, тъй че да се успокои футболната общественост.

Наистина ще има смяна на поколенията! И какво им пречи лицето? Я го виж! (бел. ред. Борислав Михайлов, в момента в студиото бе показана негова снимка). Аз преди 10 години, като говорих, те ми се смееха и викаха, че съм ненормален. Не, аз сега на тях се смея. Ето! Ръководител първа класа! УЕФА, ФИФА, ФАФА – навсякъде уважаван и оправя нещата“, заяви той.

Ганчев коментира и опита на Михайлов да се покрие и да не коментира състоянието на родния футбол след погрома в София и слабите резултати на националите преди избора на Илиан Илиев: „Човекът не иска да говори с хора! Навремето немският крал защо е говорил само с конете си и не е искал да се вижда с хора. Ето го! За какво трябва?“

Ганчев обяви и какво се е случило, когато напусна Изпълкома на БФС и че е било ясно, че централата ще се управлява задкулисно и няма да се извърши истинска реформа, която касае участието на повече българи – млади футболисти: „То тогава още беше светнала лампата, защото ние 6 месеца преговаряме да почнат в отборите да играят по трима играчи до 21 години по 90 минути.

Аз не съм мислил за европейски футбол. Аз си гледам нашия селски футбол, защото ние сме си от село, нали.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай