Григор Димитров се завръща на корта в събота

Българинът ще играе с Ришар Гаске, Max Sport 2 ще излъчи мача на живо от 21,30 ч

Григор Димитров се завръща на корта в събота | StandartNews.com

Григор Димитров се завръща в събота на корта малко над месец след последния си мач и след като прекара коронавирус. В 21:30 часа българинът ще излезе за първия си мач от второто издание на Ultimate Tennis Showdown – демонстративен турнир с иновативни правила, организиран от бившия му треньор Патрик Муратоглу. Мачът ще бъде излъчен наживо от Max Sport2.

Димитров е едно от новите лица в турнира, който приключи първото си издание наскоро. Форматът този път включва две групи от по четирима тенисисти с мачове всеки срещу всеки в групата. Специфичното е, че към полуфиналите продължават само лидерите в двата потока, а към тях директно в топ 4 ще се присъединят двама тенисисти от топ 20 на световната ранглиста, които към момента се държат в тайна.

Първият мач на Димитров ще бъде срещу Ришар Гаске, а в неделя също от 21:30 ще играе срещу Фелисиано Лопес. Третият му гарантиран мач е седмица по-късно на 1 август, а ако стигне до полуфинал ще играе отново в неделя.

Мачовете в турнира, който се провежда в академията на Муратоглу в Ница, са разделени на 10-минутни четвъртини като победител във всяка част е спечелилият повече точки. При равенство 2:2 се играе „внезапна смърт“ като победител е този, който спечели две поредни точки. Освен това по време на двубоя играчите имат право да използват „карти“, даващи им различни предимство по подобие на електронна игра.

За последно Григор бе на корта на 20 юни в Задар срещу Борна Чорич. Ден по-късно стана ясно, че той е заразен с коронавирус, а същото се установи и при хърватина.

Оттогава Димитров бе в дома си в Монте Карло, където прекара карантината, а след отрицателните проби и изчистването от вируса, вече започна и тренировки във фитнеса и на корта. Пътят до академията на Муратоглу няма да е особено дълъг за него, тъй като разстоянието между Княжеството и Ница е 21 километра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай