Греда! Манчестър Юн няма нов собственик

Коя е причината за бавенето на сделката

Греда! Манчестър Юн няма нов собственик | StandartNews.com

Шумно прокламирана сделка със собственост на клуб във Висшата лига явно ще се забави.

Смяната на собствеността в Манчестър Юнайтед най-вероятно няма бъде факт до началото на новия сезон, прогнозира „Дейли Мейл“. Според изданието семейство Глейзър все още не е избрало предпочитаната оферта въпреки информациите от последните дни, че предложението от Катар е близо да получи такъв статут.

След като американците решат коя оферта предпочитат, което не се знае кога ще случи, след това са нужни още между осем и 12 седмици преди евентуалната сделка да бъде официално одобрена.

Отборът на Ерик тен Хаг старира новия сезон с домакинство на Уулвърхемптън на 14 август, което означава, че ако горните срокове са верни, то почти сигурно 20-кратният шампион няма да има нови собственици до тази дата. Преди да е получил окончателно одобрение за сделката от страна на Висшата лига, новият собственик, който и да е той, няма да може да повлияе на летните трансферни на Манчестър Юнайтед, добавя „Дейли Мейл“.

Това означава, че Ерик тен Хаг ще може да разчита само на вече одобрения от настоящите собственици бюджет за селекция. Той е в размер на 120 милиона паунда. Единственият начин тази сума да бъде увеличена, е от продажби на играчи от актуалния състав, каквито със сигурност ще има.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай