Грациите ни взеха среброто от Световната купа

Грациите ни взеха среброто от Световната купа  | StandartNews.com

Кралев откри Световната купа по художествена гимнастика

Ансамбълът на България по художествена гимнастика взе сребърните медали от Световната купа, която се провеждаща в София.

Момичетата на треньорката Ина Ананиева завършиха на второ място в многобоя. За съчетанието си с два обръча и три чифта бухалки, грациите ни получиха 18.000 точки. По този начин те изпревариха тимът на Беларус, след като вчера двата отбора бяха оценени по еднакъв начин за изпълненията си с пет ленти. Пред тях останаха само рускините с 36.950 точки.

Иначе Световната купа в зала "Арена Армеец" бе открита от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. "За България е чест да посрещне за пореден път световния елит в най-красивия спорт, за който винаги има запазено специално място в сърцето на всеки българин. Състезанието е изключително важно, защото е последна проверка преди предстоящото Световно първенство в Щутгарт, на което нашият ансамбъл трябва да защити успешно световната си титла от миналата година", каза министър Кралев.

Имаме страхотна публика

заяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. "Много съм щастлива след първия ден на Световната купа. Благодаря на целия екип за сърцатата работа. Щастлива съм и от представянето на целия отбор - индивидуално и ансамбъл. Бяха прекрасни. Доказахте, че нямате равни - най-културната и страхотна публика. Създадохте уникална атмосфера", написа Раева във "Фейсбук".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай