Грациите ни без медали на уреди на европейското

Европейската вицешампионка от многобоя Боряна Калейн допусна неточности

Грациите ни без медали на уреди на европейското | StandartNews.com

Боряна Калейн и Катрин Тасева останаха без медал на финалите на отделните уреди на европейското първенство по художествена гимнастика във Варна, съобщи БНР.

Европейската вицешампионка от многобоя Боряна Калейн допусна неточности и спести елементи в част от съчетанията и остана четвърта на бухалки (27.775 точки), шеста на топка (26.350 точки) и седма на обръч (26.600 точки).

"Определено по-слабо представяне, отколкото в многобоя. Многобоят ми беше по-важен, защото това е по-близкото до състезанието на олимпийските игри, така че се радвам как завършва това състезание. Конкуренцията е огромна, това са същите конкурентки, които ще бъдат на олимпиадата и се радвам, че бяхме заедно тук. Не обичам никога да мисля, че бих се върнала да променя нещо. Грешките се случват, за да мога в бъдеще да не ги допускам. Бих работила повече, за да няма такива грешки на олимпиадата", каза Калейн след финалите.

Рускинята Дина Аверина успя да се реваншира за третото място в многобоя и спечели три златни и един сребърен медал на финалите, въпреки че играе с контузия на кръста. По-малката сестра от клана Аверени  беше оценена с 28.350 точки за изпълнението си на обръч, на топка взе 28.850 точки, във финала с лента грабна първото място  с 24.700 точки. На бухалки европейска шампионка стана Линой Ашрам (Израел) с 28.500 точки, следвана от Дина Аверина (Русия) с 28.200 точки и Анастасия Салос (Беларус) с 27.800 точки.

Ашрам прибави към колекцията си и  сребърните медали на обръч и на топка съответно с 27.850 и с 28.600 точки.

На обръч трета е Анастасия Салос (Беларус) с 27.650 точки, а на топка бронзовото отличие извоюва нейната сънародничка Алина Харнаско (Беларус) с 28.500 точки.На лента втора и трета са съответно Алина Харнаско (Беларус) с 23.200 точки и Арина Аверина (Русия) с 22.600 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай