Гонзо с ключови решения. Рокадите в БФС

Борислав Попов остава изпълнителен директор

Гонзо с ключови решения. Рокадите в БФС | StandartNews.com

Борислав Попов остава изпълнителен директор на Българския футболен съюз. Това обяви шефът на БФС Георги Иванов - Гонзо по време на пресконференцията след първото заседание на новия изпълком на централата.

ВИЖ ОЩЕ: Масови уволнения в БФС! Решенията на Гонзо

“Борислав Попов е изпълнителен директор на Футболния съюз и не е коментирана негова смяна”, категоричен бе Иванов.

ВИЖ ОЩЕ: Атанас Фурнаджиев: Идея за ВАР има, въпрос е на финансиране

Попов е роден на 26-ти ноември 1955 г. в град Ямбол. Завършва Юридическия факултет на СУ „Климент Охридски“, специалност Право. Дълги години работи в Столичната община, след което е старши съветник по юридическите въпроси в Министерски съвет и секретар по юридическите въпроси на президента на Република България Петър Стоянов. Между 2001 и 2005 г. е заместник-областен управител на град София, а от 2006 г. е изпълнителен директор на Българския футболен съюз.

Новият Изпълком на БФС е гласувал заместниците на Георги Иванов като президент на футболната ни централа. 

Първи заместник-президент е Атанас Фурнаджиев, а другите са Николай Изов и Николай Андреев. Освен това стана ясно, че е назначен нов треньор на националния отбор до 15 години - Владислав Вутов. Освободен е и един от членовете на Дисциплинарната комисия. Това е Николай Лазаров, който ще заема длъжност в Изпълкома.

Кирил Котев пък е новият технически директор на Българския футболен съюз - позиция, на която той наследява новоизбрания президент на централата Георги Иванов, съобщи сайтът на БФС.

Котев ще бъде пряко отговорен за работата на всички национални отбори, на треньорската школа към БФС, както и за развитието на детско-юношеския и женския футбол у нас.

„Благодаря на президента на Българския футболен съюз г-н Георги Иванов за поканата да се присъединя към екипа му и да заема такава отговорна позиция. Всички заедно ще работим усилено за бъдещето на българския футбол", заяви бившият защитник, който бе част от националния отбор при последното му участие на голям турнир - на Евро 2004.

Котев е роден на 18 април 1982 г. в Пловдив. Като играч е двукратен шампион на България - през 2004 г. с "Локо" (Пд) и през 2008 г. с ЦСКА.

С "червените" печели и купата на България през 2006 г., а през 2015-а повтаря триумфа с екипа на "Черно море".

След края на активната си кариера натрупва солиден управленски опит като главен селекционер и спортен директор на ЦСКА 1948 в периода 2018 - 2024 г.

Лично аз вярвам във феърплея до края на първенството, категоричен бе Георги Иванов по време на пресконференцията си.

Той отказа да коментира дали се е срещал с някой от екипа на Димитър Бербатов относно евентуално участие в новия Изпълком.

„Ще го запазя за себе си – във футболния съюз трябва да работят професионалисти и хора с авторитет в обществото. Аз поканих човек от екипа на Бербатов в Изпълкома на Конгреса, те отказаха – дали ще говорим с тях или ще ги каним, ще го обсъдим във времето. В момента сме в средата на сезона, трябва да се концентрираме върху други неща. Юни месец всичко ще бъде решено по всички въпроси, които ви интересуват. Дали е нормално да се говори за смяна на комисии на 3 април? В момента трябва да се концентрираме върху първенството и остатъка от него“, каза още Гонзо.

„Накратко темите, които бяха обсъдени днес. Организационната структура на Изпълнителния комитет. Бяха определени вицепрезидентите на БФС. Първи е Атанас Фурнаджиев, а другите са Николай Изов и Николай Андреев. Утвърден беше правилникът за работа на ИК. От ДК е освободен господин Николай Лазаров, той е член на ИК и няма как да заема двете длъжности паралелно. Беше разгледано предложение от Hawk Eye за системата ВАР. Има създадена комисия с председател Атанас Фурнаджиев, която ще разгледа други оферти. На следващото заседание ще бъдат обсъдени. Назначение са треньори на юношеските състави на България. На U15 ще е Владислав Вутов, юношите до 17 ще бъдат водени от Петър Карачоров, а юношите до 19 ще имат за треньор Тодор Симов“, обявиха от БФС.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай