Топ вело олимпиец идва за Обиколката на България

Литовецът Навардаускас има победи в Джирото и Тур дьо Франс

Топ вело олимпиец идва за Обиколката на България | StandartNews.com

Литовецът Рамунас Навардаускас, който има етапни победи в "Тур дьо Франс" и "Джиро д'Италия", потвърди участието си в 67-мата Обиколка на България, съобщиха организаторите. Колоездачът на Nippo Delko One Provence изпрати послание към българските фенове на колоезденето. 

„Здравейте, България. Нямам търпение да се състезавам. Никога не съм бил в страната, но съм чувал много хубави неща“, каза Навардаукас във видеообръщение.

32-годишният Навардаускас е актуален шампион на Литва в общия старт, а в кариерата си има общо 14 професионални победи.

Най-значимите сред тях е в 11-ия етап в Обиколката на Италия през 2013 година, когато Навардаускас печели от откъсване с повече от минута пред втория Даниел Ос. През 2014 година Навардаускас печели и 19-ия етап в "Тур дьо Франс", като удържа атаката на спринтьорите на финала в Бержерак. През 2015 година литовецът стига до  бронзов медал в общия старт на световното първенство в Ричмънд (САЩ).

Участник на олимпийските игри в Лондон 2012 и Рио де Жанейро 2016. В кариерата си Навардаускас е стартирал в осем големи обиколки (пет пъти "Тур дьо Франс" и три пъти "Джиро дТИталия"), като е завършил във всяка една от тях. Общо 12 пъти влиза в топ 10 в отделни етапи. Записва общо осем сезона в отбори от Световния тур (Garmin, Cannondale и Bahrain Merida). От 2019 година е част от Nippo Delko One Provence. Колоездачната обиколка на България стартира на 27 юли в София и ще завърши на 31 юли в Бургас.

БФ колоездене и ДЗИ ще организират 67 обиколка на България

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай