Голяма новина за Гришо! Нареди се до Джокович и Надал

В класация на ATP Tour

Голяма новина за Гришо! Нареди се до Джокович и Надал | StandartNews.com

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров беше поставен сред тримата фаворити за спечелване на турнира от сериите „Мастърс 1000“ – в Рим, Италия. Редом до хасковлията са световният номер 1 Новак Джокович и рекордьорът по трофеи в надпреварата Рафаел Надал. Класацията е направена от Асоциацията на професионалните тенисисти – ATP Tour.

„Спокойно, Димитров прави най-добрия си сезон от 2017 г. насам, когато спечели славата на Финалния Мастърс на осемте най-добри. Българинът е с баланс от 22 успеха и 7 поражения през 2024 г., включително титла в Бризбейн и финали в Марсилия и Маями. Тъй като той няма да защитава точки от този турнир, то той може да добави много през следващите две седмици", написаха от ATP, предаде "Актуално".

"Димитров, който е девети по спечелени точки от старта на сезона, които определят кои 8 състезатели ще играят на Финалния Мастърс в Торино, достигна до полуфиналите на това събитие през 2014 г. и до четвъртфиналите през 2020 г. Той ще открие своя турнир срещу Йошихито Нишиока или Себастиан Офнер“, допълниха от федерацията. Състезанието в Рим стартира на 8 май и ще се проведе до 19 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Ddfgf
преди 1 седмица

Хаха по какво? По титли от шлема?

Откажи