Голяма новина за Алберт Попов

Той получи и отличие от служебния министър на туризма Илин Димитров

Голяма новина за Алберт Попов | StandartNews.com

Голяма новина за Алберт Попов! Българският състезател по ски алпийски дисциплини става новото лице на зимния ни туризъм и символичен посланик на дестинация и бранд България. След историческата победа, която завоюва 25-годишната надежда на българския спорт, той вече е носител и на още едно отличие - Златна роза. То му бе връчено от служебния министър на туризма Илин Димитров, съобщи БТА.

Само два дни след като спечели третото място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в американския зимен център Палисейдс Тахо, Алберт Попов беше гост в Министерството на туризма по покана на служебния министър д-р Илин Димитров. Спортистът пристигна, носейки бронзовия си приз, придружаван от своя треньор Ивайло Борисов.

Министър Димитров поздрави екипа за големия успех. "След Вашата знакова победа, с която ни направихте горди, бихме искали да Ви включим и в гигантския слалом на туризма като наш посланик на туризма и това върви с една специална награда – символът на България и на Министерството – Златната роза. Благодаря Ви много за всичко, което направихте". С тези думи министър Димитров се обърна към Алберт Попов, като му връчи отличието. Спортистът отговори, че приема тази чест с огромно удоволствие и изрази готовност да се превърне в новото лице на зимния ни туризъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай