Голяма драма на Колежа. "Ботев" рони сълзи, ЦСКА ликува

Головете за "армейците" забиха Джонатан Линдсет в 21-ата минута и Дюкенс Назон в 67-ата от дузпа

Голяма драма на Колежа. "Ботев" рони сълзи, ЦСКА ликува | StandartNews.com

Голяма драма на Колежа. „Ботев” рони сълзи, ЦСКА ликува, след като продължи да мачка с 2:1 в мач от 10-ия кръг на Първа лига.

Головете за "армейците" забиха Джонатан Линдсет в 21-ата минута и Дюкенс Назон в 67-ата от дузпа. Точен за пловдивчани бе Балоянис в 80-ата минута.

Това бе трети пореден успех за момчетата на треньора Нестор Ел Маестро е първенството.

През първото полувреме червените стартираха уверено и на високи обороти, но в началните минути опасни атаки към някоя от двете врати липсваха, пише gol.bg.

Първият точен удар в мача дойде в 10-ата минута, когато Тобиас Хайнц стреля от дистанция, но Хидайет Ханкич се справи и спаси. Последва изстрел на Матиас Фаетон от дъгата на наказателното поле, но отново вратарят на Ботев спаси.

Натискът в червено продължи и в 21-ата минута Фаетон се измъкна от двама играчи на домакините по дясното крило и центрира в наказателното поле, където  Назон привлече вниманието на защитниците и остави пространство за Джонатан Линдсет, който се бе включил от втора позиция и с премерен шут прати топката в мрежата, разписвайки се за 1:0.

В 33-ата минута Дюкенс Назон получи топката вляво от вратата, като комбинира с Тобиас Хайнц в наказателното поле. Там норвежецът изпревари Ханкич, който го събори на тревата, но главният арбитър Георги Давидов прецени, че няма достатъчно основание, за да посочи бялата точка.

Малко след това се стигна до друга спорна ситуация, при която Назон стреля в лявата греда, след което Кареасо  достигна до топката и я върна към Турицов, който вкара, но попадението бе отменено заради засада на колумбиеца. Георги Давидов показа и жълт картон на Кареасо за оспорване на отсъждането му.

В добавеното време Браян Кордоба се контузи и напусна терена преждевременно, а на негово място се появи Мено Кох. По този начин двата състава се оттеглиха към съблекалните с гол аванс за ЦСКА.

В началото на втората част играта на два пъти бе спряна за няколко минути, защото феновете на домакините запалиха димки и факли, с които затрудниха видимостта на игралното поле. В 63-ата минута старши треньорът на армейците Нестор Ел Маестро извърши втора промяна в състава си и на мястото на Марселино Кареасо на терена влезе Емануел Шакич.

Веднага след това Георги Давидов спря играта, за да прегледа предходната ситуация с ВАР, при която след корнер за ЦСКА Антоан Бароан бе играл с ръка в наказателното поле. Това даде основание на реферът на отсъди дузпа. В 67-ата минута зад топката застана Дюкенс Назон, който с много силен и точен изстрел в десния ъгъл се разписа за 2:0.

Последва пропуск на Матиас Фаетон, който се озова сам срещу Ханкич, но стражът отрази. В 79-ата минута Константинос Балоянис бе изведен на чиста позиция в наказателното поле и с много силен изстрел с десния крак намали изоставането на своя тим на 1:2. В 81-ата минута Амос Юга стреля от границата на наказателното поле, но стражът на жълто-черните спаси.

Последваха още две смени в червените редици и играта напуснаха Дюкенс Назон и Матиас Фаетон, а на тяхно място влязоха Майкъл Естрада и Енес Махмутович.

В даденото от съдията 11-минутно продължение домакините опитаха финален натиск, но до по-сериозни опасности пред Густаво Бусато не се стигна и по този начин армейците заслужено се поздравиха с победа над Ботев (Пловдив) като гост с 2:1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай