Голям ден за Словения в алпийските ски

Щухец и Кранец печелят стартове за Световната купа

Голям ден за Словения в алпийските ски | StandartNews.com

Словения ликуваше вчера заради двойния успех в алпийските ски. При жените в супергигантския слалом за Световната купа във Вал Гардена (Ит) победи Илка Щухец. Малко след това но в Заалбах -Хинтерглем (Ав) първия си успех в най-престижната напдревара при мъжете постигна Жан Кранец. 26-годишният алпиец беше едва четвърти в първия манш с 1:21.28 минути и след стабилно каране във втория стигна до успеха с общо време 2:50.08 минути.
Най-доброто представяне на словенеца до момента в кариерата му беше третото място в гигантския слалом в Алба Бадиа (Италия) през декември 2017 година.
Кранец става първият словенец с победа в гигантски слалом за Световната купа. Втори на 19 стотни от секундата завърши Лоик Меяр (Швейцария), а трети на 50 стотни финишира Матийо Февр (Франция).
Олимпийският шампион в дисциплината от Пьончан 2018 и световен първенец Марсел Хиршер (Австрия) беше пети след първия манш. Във второто си спускане той кара много силно до средата на трасето и имаше аванс от 76 стотни, но след това загуби доста време и остана шести в крайното класиране, на 77 стотни след Кранец.
Хиршер, който е седемкратен носител на Световната купа, прекрати серията си от 18 поредни подиума в гигантски слалом.
Българинът Алберт Попов се класира 43-и в първия манш и не попадна сред 30-е за второто спускане.
Марсел Хиршер продължава да води в генералното класиране за Световната купа за сезона с 520 точки, а втори и трети са съответно Макс Франц (Австрия) с 341 точки и Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) с 333 точки. Днес алпийците ще карат слалом пак в същия австрийски курорт. България за първи път от много години ще бъде представена от двама скиори - Алберт Попов и Камен Златков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай