Глобиха вратарят на Челси

Кепа Арисабалага ще дари една седмична заплата за благотворителност

Глобиха вратарят на Челси | StandartNews.com

Вратарят на Челси Кепа Арисабалага  бе глобен от клуба си за конфузната ситуация по време на финала за Купата на Лигата срещу Манчестър Сити в неделя, твърди Би Би Си. Тимът от Лондон загуби с дузпи, а малко преди да се стигне до тях испанският страж отказа да бъде заменен и постави в доста неловко положение мениджъра на тима Маурицио Сари.

След двубоя и двамата обясниха, че е станало недоразумение и въпреки мускулното схващане на Кепа, не е имало проблем той да доиграе срещата. Английските медии предположиха, че най-скъпият вратар в историята изобщо няма да бъде глобен, но от клуба решиха друго. Най-скъпият вратар в света Арисабалага ще бъде лишен от една седмична заплата, парите ще бъдат дарени за благотворителност.

“Независимо, че наистина имаше недоразумение, аз действах неправилно в ситуацията и направих голяма грешка. Извиних се на треньора, на Вили Кабайеро, на останалите си съотборници и на всички в клуба. Извинявам се и на феновете. Ще се поуча от тази случка и ще приема всяко наказание, което ми бъде наложено”, заяви 24-годишният бивш вратар на Атлетик (Билбао). 

“Кепа осъзнава, че много сбърка с реакцията си. Той се извини на мен и на всички в отбора. От самия клуб зависи дали и какво наказание да му наложи. За мен въпросът е прикючен. Като цяло тимът изигра много силен мач и е жалко, че след него всичко се концентрира около този инцидент”, коментира Сари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай