Глоба заплашва волейбола заради хазартен гаф

Бием Аржентина и сме на полуфинал, твърди Любо Ганев

Глоба заплашва волейбола заради хазартен гаф | StandartNews.com

София. Глоба грози волейболната федерация за мачовете с Полша от последния кръг на Световната лига. По чл. 105 ал. 1 и 2 от Закона за хазарта предвижданата сума е в размер от 10 до 30 хил. лева, като тя може да бъде в двоен размер при повторно нарушение. Централата направи гаф, като пусна реклама на водещ онлайн-букмейкър по време на двете срещи пред очите на министъра на спорта Мариана Георгиева.

Както е известно, новият закон категорично забранява рекламата на компании, занимаващи се с хазартна дейност, ако не са получили лиценз в България. Въпросният сайт за спортни залози е един от общо 21 такива, които трябва да спрат да работят у нас, след като Софийският районен съд потвърди решението на Държавната комисия по хазарта, с което се изискваше прекратяване на дейността на нелицензираните бетинг компании в страната. Все пак казусът предстои да бъде разгледан преди окончателното решение за санкция.

Националният ни отбор замина за финалите на Лигата в Аржентина. В сряда нашите момчета започват участието си в най-добре платената волейболна надпревара именно срещу домакините. "Не знам какво можем да очакваме. Надявам се всичко да е нормално. Трябва да успеем да се възстановим от пътуването, да проведем добра тренировка и да си починем", заяви селекционерът Камило Плачи. "Ако бием Аржентина, на 90 процента сме на полуфиналите", сигурен бе вицепрезидентът Любо Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай