Георги Иванов: През лятото ще тласна над 21,50 м

Георги Иванов: През лятото ще тласна над 21,50 м | StandartNews.com

Сопот. Завършилият на престижното пето място във финала на гюле от световното първенство по лека атлетика в Сопот Георги Иванов бе изключително радостен от националния рекорд 21,02 м, който постигна в битката за медалите.

 

"Изключително съм щастлив от представянето си на Световното първенство. 21,02 м и пето място на шампионата на планетата е много голям успех за мен. Посвещавам този резултат в Сопот на семейството си, на треньора си и на всички хора, които държат на мен. Очаквам през лятото да съм много по-добре, да покажа отлична форма, и да тласна над 21,50 м, коментира за "Стандарт" атлетът.


Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов, който също бе в залата и стискаше палци на Георги Иванов във финала даде и своя професионален коментар пред "Стандарт". "Представянето на Георги Иванов бе чудесно. Той направи това което искам от всеки български атлет на голямо първенство - влезе на финала и точно там постави национален рекорд. Представянето му е повече от чудесно. От една година насам Георги е пример за всички български атлети. Състезава се отлично за България и то на всички възможни състезания. Георги показа и в Сопот какъв трябва да е всеки български атлет. Той е пример за всички наши атлети", каза Карамаринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай