Ганчев: ЦСКА ще плати задълженията си (ОБНОВЯВА СЕ)

Ганчев: ЦСКА ще плати задълженията си (ОБНОВЯВА СЕ) | StandartNews.com

"ЦСКА ще плати дълговете си към НАП", заяви в интервю пред gong.bg собственикът на отбора Гриша Ганчев. "Всичко е наред в ЦСКА. Днес бях в БФС и в неделя приканвам да напълнят "Армията", защото ще има представяне на отбора. Имаше разни дебати. Взе се решение днес, че мач ще се играе. Следващата седмица ще се направят няколко комисии. Ще съберем клубовете от нашата група", потвърди "Стандарт" Гриша Ганчев, "Новото дружество функционира, защото старото е запорирано и нищо не може да си платим. Бях в министерство на финансите. Уточнили сме с министъра по каква схема погасяваме дълговете към държавата. Старото дружество влиза в несъстоятелност, синдик ще преценява какво ще се плаща. Имаме ангажимент да се погаси към държавата. Това е схемата на "Глазгоу Рейнджърс". Прекопирал съм точно и ясно. Същата схема е и на "Фиорентина". По всички европейски закони е".

"Всеки иска пари, всеки ден излизат задължения - Бенжалювонци, и то милиони искат. Няма как да направим ревизия", обясни още Ганчев, "Напрежение при картотеките не е имало. Бях в Зоналния съвет заради екшъните по трибуните. Момчетата са добри, няма да правят повече бели. Ставаме културен, европейски клуб. Да няма зулуми и напрежение в обществото. Футболният съюз прави максимално да помогне", добави босът на ЦСКА в сянка.

"Ако трябваше да местя "Литекс" в София, щеше отдавна да е станало. Всеки си им път. Може след време да купим играчи от "Литекс", ако ни харесат евентуално. До края на годината ще стана собственик на ЦСКА", сподели още Ганчев пред "Гонг".

Ганчев не иска чудеса от ЦСКА в купата и заяви, че предпочита да си строи къщичката. И се пошегува, че целта е да не изпадне от "В" група.

Относно "Литекс" той заяви: "Люпко Петрович е мой брат, помолих го да свърши работа и помогна. Той е табела във футбола. Ръководството на "Литекс" са решили да вземат по-млад треньор, решението им е правилно".

Накрая Ганчев хвърли култов лаф на въпрос дали ще бъде на мача в неделя: "Не. Ще трябва да ходя да наглеждам заводите, защото изкарвам пари, за да могат футболистите да си купуват разни коли".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай