Футболни зрелища от Испания, Италия и Нидерландия по MAX Sport

Поредният уикенд, изпълнен с футболни емоции очаква феновете с програмата на спортните канали

Футболни зрелища от Испания, Италия и Нидерландия по MAX Sport | StandartNews.com

Севиля – Барселона, Рома – Милан и ПСВ Айндховен – Аякс са топ мачовете през събота и неделя по спортните канали MAX Sport

Поредният уикенд, изпълнен с футболни емоции от Испания, Италия и Нидерландия, очаква феновете с програмата на спортните канали MAX Sport. Най-интересно и горещо ще е на Пиренеите, където представителите на Топ 6 във временното класиране ще изиграят мачовете помежду си.

Началото ще бъде дадено още в събота следобед с топ двубоя от XXV кръг между Севиля и Барселона. Двата отбора са съседи в класирането – съответно на четвърта и трета позиция, като домакините от Андалусия изостават на две точки от каталунците, но имат и мач по-малко от тях. В последните три двубоя помежду им, тимът на Севиля не е допуснал загуба като има две равенства в Ла Лига и победа в първия мач за Купата на краля преди две седмици с 2:0 именно на „Рамон Санчес Писхуан“. Дербито на Ла Лига между Севиля и Барселона ще се излъчи пряко по MAX Sport 4 на 27 февруари от 17:15 часа.

Останалите два претендента за титлата – Атлетико Мадрид и Реал Мадрид, също имат доста коварни мачове. „Дюшекчиите“, чиято преднина на върха пред Реал в последните седмици се стопи до едва 3 точки, гостуват на коравия тим на Виляреал, който, от своя страна, гони място в евротурнирите с временната си 6-а позиция в класирането. Мачът е на 28 февруари от 22:00 часа и ще се излъчи пряко по MAX Sport 4.

Кръгът ще се затвори в понеделник вечер от 22:00 часа, когато вторият Реал Мадрид посреща на „Алфредо ди Стефано“ петия във временното класиране Реал Сосиедад. Двубоят също е пряко по MAX Sport 4.

Битката за Скудетото в италианската Серия А също е непредвидима и много интересна. Хегемонът Ювентус трябва да гони задължителни три точки при визитата си на Верона в събота от 21:45 часа, за да не допусне още по-голямо изоставане от миланските грандове, окупирали върха. Лидерът Интер има наглед най-лесната задача да вземе поредна победа при домакинството си срещу Дженоа в неделя от 16:00 часа, докато гвоздеят на XXIV кръг на Апенините е в неделя от 21:45 ч. и противопоставя четвъртия Рома срещу втория Милан. Трите мача на фаворитите за титлата в Серия А ще се излъчат пряко по MAX Sport 3.

Неделният ден по MAX Sport 2 пък ще е посветен на два страхотни сблъсъка между представители на Топ 4 в класирането на нидерландската Ередивизи. От 15:30 часа е мегадербито между водачите в класирането ПСВ Айндховен и Аякс, а малко след това – от 17:15 часа, АЗ Алкмаар и Фейенорд излизат в директен сблъсък за третата позиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай