Петък,

Берое дарява на болница пари от заплати

От: Пламен Вълков -
A
A
A

УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора ще получи като дарение част от средствата спестени от заплатите на футболистите на ПФК Берое. Това обявиха от футболния клуб. В Берое преговарят с футболистите за намаляване на заплатите за времето на извънредното положение. 
"По примера на много отбори по света, ръководството на ПФК Берое стартира преговори с футболистите и спортно-техническото ръководство относно намаляване на възнагражденията им за периода на извънредното положение в страната. Болшинството от футболистите и спортно-техническото ръководство вече са дали своето съгласие", казват от клуба.
"Икономическата ситуация е трудна във всички сфери, в това число и за футбола. Липсата на официални футболни срещи и отмяната на големи спортни форуми несъмнено е удар за клубовете и техните привърженици. Ние се надяваме, че положението в България и останалите страни ще се нормализира съвсем скоро и футболната игра отново ще заеме полагащото й се централно място в спорта", се казва още в изявлението на Берое. От елитните ни клубове заплатите вече си намалиха Левски и Славия.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички