Франция и Швейцария към 1/8-ина финалите от група "Е"

Франция и Швейцария към 1/8-ина финалите от група "Е" | StandartNews.com

Тимът на Франция оглави Група "Е" на Мондиал 2014, след като завърши при нулево равенство с Еквадор в последния си мач от началната фаза на надпреварата. "Петлите" не демонстрираха играта от първите си 2 срещи на Световното и така и не вкараха топката в мрежата на съперника. Треньорът Дидие Дешан подари златни минути за изява на част от резервите на тима, които обаче не успяха да заблестят и да заслужат доверието на селекционера за титулярно място.

На момчетата на Еквадор пък им трябваше задължителна победа и да се надяват на добър развой в другия мач от групата между Швейцария и Хондурас, за да имат шанс да продължат напред, но така и атакуваха опасно, за да намерят успеха, като задачата на южноамериканците стана още по-трудно след червения картон на звездата си Антони Валенсия в началото на втората част.

Наставникът на Еквадор Рейанлдо Руеда направи само една промяна от победата над Хондурас, като вместо Фелипе Кайседо в помощ на Енер Валенсия в атаката бе заложил на Мичел Аройо.

В последния мач от групата пък Швейцария разби тима на Хондурас с класическото 3:0 и също си осигури мястото на  осминафиналите. Звездата на "кръстоносците" Джердан Шакири се разписа с хеттрик и направи невероятна игра. Той откри резултата още в 6-ата минута, а в 31-ата завърши хубава атака след асистенция на Йосип Дърмич. През втората част нова колаборация между двамата доведе Шакири до третото му попадение и оформи крайния резултат.

С победата Швейцария събра 6 точки и зае второ място в крайното класиране на група "Е". Това означава, че на осминафиналите отборът на Отмар Хитцфелд ще се изправи срещу Аржентина.

Хондурасците изиграха най-добрия си мач на шампионата, но въпреки това регистрираха ново поражение и останаха на последното място в групата без нито една спечелена точка.

Така в група "Е" Франция финишира на първо място с актив от седем точки - две победи и един равен, и ще очакват Нигерия на осминафиналите. Двубоят е на 30 юни в столицата Бразилия.

Еквадор пък е първият южноамерикански тим, който отпада от Световното, след като финишира с четири точки, оказали се недостатъчни за второто място, където се намира Швейцария с шест. Последен е тимът на Хондурас с нула.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай