Фитнес по бикини обра точките във Варна

Атанас Николаев стана абсолютен шампион във Варна

Фитнес по бикини обра точките във Варна | StandartNews.com

Варна. По бикини и на висок ток изящни момичета дефилираха, но не в конкурс по красота, а в държавното първенство по културизъм. Това е най-новата категория за хармонично женско тяло в 33-ия републикански шампионат, който се проведе в неделя до полунощ във Варна.

Релакс, четвърт завъртане и накрая най-хубавата поза - релакс в гръб, която взриви публиката. 8–те финалистки ваят тела само с фитнес, тренировки и диети. Минутката на шампиона на сцената беше за Ниша Чукова, която вдигна купата високо над главата си. В рунда се участва по бикини в две части, с произволен цвят или щампа, но прашките са табу. Обувки на висок ток може, но на платформа са забранени. Косата може да е с прическа, разрешени са бижута и украшения, ако са естетически подбрани. Бронзантите са строго забранени, гласят още правилата в най-новата дисциплина. В рундовете по бодифитнес участничките бяха не по-малко секси. В първия тур за тях е отпадналото изискването за цял бански, но и в две части оскъдното облекло трябва да е черно. Във втория тур банските са цветни и атрактивни, а момичетата показаха тела с мускули при четири завъртания на 90 градуса.

За мъжете най-новата дисциплина, която се провежда за първи път, е фитнес модел по бермуди. Участниците показаха аполонско тяло, а водещият диджей Дамян се пошегува, че няма начин Азис да не е пратил наблюдатели в надпреварата, за да му открият сред тях нов партньор за клиповете му. Състезателят на казанлъшкия клуб по културизъм „Леон” Атанас Николаев триумфира с републиканската титла на страната ни в абсолютната категория. Наско спечели първото място в своята категория до 90 кг. Така той затвърди супер формата си само седмица след като стана победител и в силния турнир „Мечката”. Общо 82 се състезаваха в държавния шампионат. Дипломи, купи и медали раздаде на най-добрите тази година Патрик Ангелов, зам.-председател на федерацията по културизъм.


Всъщност колкото мускули имаше събрани на сцената, в пъти повече бяха сред публиката, която препълни Летния театър във Варна. Входът за най-хубавите места беше по 20 лв. Атрактивната напредвара с бицепси докара и много чужди туристи, които отмарят през септемврийските дни край морето у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай