Фиорентина посреща Коледа с нов треньор

Джузепе Якини поема отбора

Фиорентина посреща Коледа с нов треньор | StandartNews.com

Фиорентина посреща Коледа с нов треньор. Начело на тима застава Джузепе Якини. 55-годишният специалист заменя на поста Винченцо Монтела, който беше уволнен през уикенда след осем месеца работа в клуба заради серия от слаби резултати, завършили с домакинска загуба от Рома с 1:4.
Фиорентина за последно спечели в калчото в края на октомври, а след седем мача без победа отборът се свлече на 15-ото място в класирането и само на 3 точки над зоната на изпадащите.

Якини е добре известен треньор в Италия, която е печелил промоция от Серие Б с четири различни клуба, но никога не е водил някой от местните грандове, както и не е печелил значим трофей.

"Настоящата ситуация ни и пропадането ни в класирането ни принудиха да сменим треньора. Якини е страхотен човек, който е свързан с Флоренция и с Фиорентина. Сега ще трябва да бъдем единни и възможно най-бързо отново да поемем по правилния път", коментира собственикът Роко Комисо, който закупи клуба за 160 милиона евро през юни.

Якини изведе до изкачване в елита Киево (2008), Бреша (2010), Сампдория (2012) и Палермо (2014), а също така е ръководил Венеция, Чезена, Виченца, Пиаченца, Сиена, Удинезе и Сасуоло.
За последно специалистът работи в Емполи, но беше уволнен през март след само четири месеца на кормилото на отбора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай