ФИФА осиротява откъм спонсори

ФИФА осиротява откъм спонсори  | StandartNews.com

Цюрих. Авиокомпанията "Емирейтс" няма да поднови спонсорския договор с ФИФА, обявиха от централата. Това е един от топспонсорите на световното футболно тяло, а в момента се водят преговори и със Сони, тъй като технологичната компания също обмисля оттегляне. Договорът на японците изтича в края на годината.

Двете компании са част от шестте, т.нар. Официални партньори на ФИФА, като договорът с "Емирейтс" е бил на стойност 200 милиона долара, а със Сони - 300 милиона долара. Останалите четири са Адидас, Кока Кола, Виса и Хюндай/Киа.

ДПА, съобщава, че авиокомпанията е информирала ФИФА още през 2012 година, че си променя концепцията на за спонсорство. От ФИФА пък приемат това решение.

Der Spiegel пък твърди, че и Сони обмисля прекратяване на взаимоотношенията с ФИФА, договорът между двете страни изтича на 31 декември тази година.

Според други информации, "Емирейтс" приключват с ФИФА заради сериозните обвинения в корупция към световната футболна централа около домакинството на Световното първенство през 2022 година, което трябва да се проведе в Катар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай