ФИФА се захвана с Ботев (Пд). Ново разследване

Заради трансфери

ФИФА се захвана с Ботев (Пд). Ново разследване | StandartNews.com

БФС е предал на ФИФА всички документи по трансферите на Ботев (Пд) от лятото насам. Искането е дошло заради разследването на световната централа срещу собственика на Ботев - Антон Зингаревич. ФИФА разследва трансферите на млади нигерийци в Краснодар - Окоронкво, Ндуко и Олусегун, които минаха единствено документално през "канарчетата".

През последните години ФИФА затегна сериозно контрола при трансфери на футболисти под 18 години. Причината бе, че големите европейски клубове "крадяха" 15-16-годишни таланти от Африка и Южна Америка. В момента има само четири изключения, при които се допускат трансфери на играчи под 18 години в други страни. Първата е, когато родителите на футболиста са се преместили да живеят в друга страна по нефутболни причини. Втората е - играчът и клубът да са в две различни страни, но разстоянието между дома му и базата на клуба да не е на повече от 100 км. Другата е футболистът под 18 години да е живял поне през последните 5 години в съответната страна.

Четвъртата, която касае трансферите на Ботев, е, когато футболистът е над 16 години и новият клуб му осигури образование извън футбола и се грижи по най-добрия начин, а доказателства за това се дават ежегодно на футболната асоциация. Правилата не важат за трансфери между клубове от страните от Европейския съюз.

Преди Нова година медиите в Русия гръмнаха, че ФИФА може много сурово да накаже собственика на Ботев Пловдив заради неправомерни трансфери с непълнолетни африкански футболисти. От нашата футболна централа са били поискани договори, платежни и всякакви други документи, свързани с трансфери в и от Ботев на млади африкански футболисти, пише "Мач Телеграф".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи