ФИФА изхвърли Русия от Световното, кой ще играе вместо тях

Клубните им отбори също са аут от Евротурнирите

ФИФА изхвърли Русия от Световното, кой ще играе вместо тях | StandartNews.com

Русия бе изхвърлена от Световното първенство в Катар поради инвазията в Украйна, съобщиха от Международната футболна централа (ФИФА).

“След първоначалните решения, предприети от Съвета на ФИФА и Изпълнителния комитет на УЕФА, които предвиждаха предприемането на допълнителни мерки, двете организации днес заедно решиха, че всички руски отбори, без значение дали са национални или клубни, ще бъдат изключени от участие в състезанията на ФИФА и УЕФА до следващо нареждане.

Тези решения бяха предприети от Съвета на ФИФА и Изпълнителния комитет на УЕФА, които са най-висшестоящите органи за вземане на решения на двете институции по отношение на подобни спешни въпроси. 

Тук футболът е изцяло обединен и е в пълна солидарност с всички засегнати хора в Украйна. Президентите на ФИФА И УЕФА се надяват, че ситуацията в Украйна ще се подобри значително и бързо, за да може футболът отново да бъде пример за обединение и мир сред хората”, се казва в общото изявление на двете футболни централи.

УЕФА изхвърля руските отбори от евротурнирите

По програма Русия трябваше да играе баражи с Полша, а след това с победителя от от мача между Швеция и Чехия.

Футболните федерации на Полша, Чехия и Швеция обявиха, че няма да играят срещу отбора на Русия без значение къде и под каква форма.

Това навярно означава, че поляците директно ще се класират за бадаж с победителя между Чехия и Швеция.

Женският отбор  на Русия пък се класира за европейското първенство в Англия, което ще се проведе през юли.

Съобщението засяга и руските клубове, участващи в европейските турнири.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай