ФИФА - бегълците ще си получат последствията!

Това каза босът на ФИФА Джани Инфантино

ФИФА - бегълците ще си получат последствията! | StandartNews.com

Босът на ФИФА Джани Инфантино обяви позицията на световната централа във връзка със създаването на Суперлигата. Той гарантира пълна подкрепа към колегите си от УЕФА.

"Ние изразяваме категоричното си неодоборение към създаването на Суперлига. Турнир, който е в затворен формат. Това е бягство от институции, първенства, асоциации, УЕФА и ФИФА. Прекалено много има за губене заради краткосрочната финансова облага на някои клубове. Трябва да се размишлява и да се поеме отговорност.

Ако някои клубове решат да тръгнат по свой собствен път, то тогава те трябва да живеят с последиците на своя избор. Те са отговорни за своето решение. Това означава, че или си вътре, или си вън. Не можеш да си наполовина вътре или наполовина вън.

Няма съмнение в неодобрението на ФИФА относно Суперлигата. УЕФА и европейският футбол разполагат с пълната ни подкрепа. Надяваме се, че всичко ще се върне към нормалното и че цялата ситуация ще се изясни,

Футболът е надежда. Разбирам, че ситуацията е сложна заради пандемията, но трябва да сме обединени, за да я преодолеем", заяви Инфантино по време на Конгреса на УЕФА.", каза Инфантино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай