Фетел отива във "Ферари"

Фетел отива във "Ферари" | StandartNews.com

Германецът сменя Алонсо, ще взима по 64 млн. евро на година

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел ще напусне "Ред Бул" след края на сезона. Това обяви много неочаквано австрийският отбор преди квалификациите за Гран при на Япония. Негов заместник ще бъде 20-годишният руснак Данил Квят, който през този сезон дебютира във Формула 1 с "Торо росо".

По всяка вероятност Фетел ще се присъедини към "Ферари", откъдето се очаква да се разделят с двукратния шампион Фернандо Алонсо. Испанецът бе запитан веднага какво мисли за новината.

"Доколкото знам, обявеното е, че Себастиан напуска "Ред Бул", другото е само предположение. Аз все още не съм обявил нищо, защото не съм решил. Бидейки в такава ситуация, на взимащ решения, най-вероятно повечето ходове на пазара на пилотите сега са повлияни от мен", заяви Алонсо. Ако премине във "Ферари", Фетел ще стане най-високоплатеният състезател в историята на най-бързата надпревара. Германецът ще получава в италианския тим по 50 милиона паунда (близо 64 млн. евро) на година.

Пилотът на "Мерцедес" Нико Розберг спечели квалификацията за Гран при на Япония след оспорвана битка със своя съотборник и конкурент за световната титла Люис Хамилтън. 29-годишният германец завъртя най-бързата обиколка на пистата "Сузука" 1:32.506 мин и изпревари лидера в шампионата с 0.197 сек. Той спечели осмия си полпозишън в 15-ото състезание от началото на сезона. "Подготвени сме за всичко, очакваме да бъде мокро в неделя. За последно карахме в такива условия на "Спа" и колата беше много бърза, така че аз съм оптимист, дори да вали. Може би да бъде дори по-добре", заяви Розберг след квалификацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай