Фернандо Каранга се забави с идването си в ЦСКА. Причината

Какво каза футболистът

Фернандо Каранга се забави с идването си в ЦСКА. Причината | StandartNews.com

Треньорът Ел Маестро с последен шанс от ръководството, може пак да си тръгне по средата на подготовката.

Изтекъл паспорт бави Фернандо Каранга да се присъедини към ЦСКА. Бразилецът подписа договор с “червените” преди повече от седмица, но все още не е пристигнал на лагера на тима в Турция.

Каранга има български паспорт. Той му бе издаден по време на първия му престой на “Армията”. Сега обаче документът е изтекъл и очаква да бъде подновен. Чак тогава Фернандо ще може да пътува към “червените”.

“Надявам се Каранга скоро да е при нас. Има проблеми с документацията в Бразилия и когато се справи с тях, той ще дойде по най-бързия начин”, каза треньорът на “армейците” Нестор Ел Маестор след втората поред загуба на ЦСКА по време на предсезонната подготовка на тима. Кандидатът за шампион в т.нар. роден елит падна 0:1 от иранския “Трактор”. В първата проверка на турска земя “червените” отстъпиха 0:2 от полския “Корона”. Както и в дебютната контрола на турска земя капитанът на тима Амос Юга си изкара червен картон.

Незадоволителната игра на ЦСКА пък накара шефовете на клуба да дадат последен шанс на треньора Ел Маестро. Сърбинът с британски паспорт може да бъде уволнен още в началото на следващия месец - малко повече от 2 седмици преди подновяването на шампиона у нас.

При първия си престой начело на ЦСКА Ел Маестро бе освободен точно по време на подготовката на тима. Тогава го смени Любо Пенев.

Наставникът на “червените” пък реши се оправдае за загубата от “Трактор” с контузии, както и със съдийството.

“Реферите в Турция не са на нивото, на което на нас ни се иска, и това създава напрежение, но ние трябва да се сдържаме”, каза още Ел Маестро. Наставникът добави, че има оферти за Иван Турицов, но лично той не иска да се разделя с крайния бранител. Наставникът на “червените” призна, че клубът е близо до подпис с бранителя Мартин Стойчев, който е собственост на “Арда”, но играе под наем в “Септември”.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай