Ферари обжалва санкцията на Фетел

Германецът бе санкциониран в Гран при на Канада

Ферари обжалва санкцията на Фетел | StandartNews.com

Ръководството на Ферари е отправил официално искане към Международната автомобилна федерация (ФИА) за преразглеждане на наказанието на Себастиан Фетел от Гран при на Канада. Германският пилот беше лишен от победата в последния старт от сезона във Формула 1, след като получи санкция от 5 секунди и първото място беше присъдено на Люис Хамилтън с Мерцедес.

„Черните кончета“ имаха срок до 13 юни да обжалва санкцията пред Апелативната комисия към ФИА, но се отказа, след като по правилник наказанията с наложено време като наказание не могат да се обжалват.

В официално писмо до ФИА от понеделник Ферари се позовава на член 14 от Международния спортен код. Той гласи, че "при откриване на нов елемент или доказателство, което не е било налично за стюардите при взимане на решението, може да се организира ново разглеждане на решението".

Италианският отбор ще представи пред ФИА телеметричнни данни от болида на Фетел, GPS информация, а също така и показания от свидетел, в случая германския пилот. Стюардите в Канада взеха решение, без да изслушат четирикратния световен шампион за инцидента, когато обявиха, че Фетел се е върнал опасно на пистата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай