Феновете на Левски могат да осигурят 30% от бюджета

Рен ни осъди за 140 000 евро, но ние обжалваме, разкри изпълнителният директор на "сините" Павел Колев

Феновете на Левски могат да осигурят 30% от бюджета | StandartNews.com

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев даде пресконференция днес на която разкри подробности около финансовото състояния на клуба. Заедно с Колев пред медиите застанаха и Андрей Арнаудов и Иван Христов, които реализираха чрез специална платформа онлайн продажбата на абонаментни карти на Левски.  "Ако продажбата на абонаментни карти и билети продължи със същите темпове и посещаемостта се увеличи, може да се твърди, че около 30% от бюджета може да бъде осигуряван по този начин. И естествено, ако се стигне до намаляване на разходите. Водим разговори с различни компании. Имаме регистриран интерес от марки, които искат да се рекламират сега. Възможно е. Богато портфолио от рекламодатели е винаги добре дошло. Би могло да помогне на Левски. Дела се водят. Около 20-ина са. Сега намаляват. С около 1/4. Повечето от тях са свързани с агенти на футболисти. Те нямат клубна принадлежност и определени разговори трудно се водят. Вече сме осъдени на първа инстанция от Рен за Афонсо Фигейредо. Той има само 6 мача за Левски... Компенсацията е в размер от над 140 000 евро. Обжалваме, защото в момента не можем да си позволим плащането. Един от агентите води 7-8 дела срещу нас...", каза Колев.

Изпълнителният директор на "сините" направи и любопитно изказване за футболистите. Според него в отбора има три групи - на едната й пука и осъзнава какво се случва в клуба, другата е тази, на която не й пука и играчите са тук само за заплати, а третата е на уплашените футболисти.
“В отбора има една група, на която й пука и която осъзнава какво се случва. Има друга група, на която не й пука и са дошли тук само за заплати. И трета група, която са уплашени от това, което се случва и не показват истинските си възможности. Не знам поотделно кой в коя група е”, заяви Павел Колев, който допълни, че не се е срещал с Гошо Гинчев и Христо Йовов по повод публикации, че тотализатора ще става спонсор на сините.
“За нас голямото предизвикателство е да завършим сезона. След това ще намалим сериозно бюджета. Голямото предизвикателство е как да стигнем до май. Има интерес на спонсори да рекламират чрез клуба. Но не съм говорил нито с г-н Гинчев, нито с Йовов. Няма как да говоря с тях заради публикации в медиите”, конкретизира Колев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай