Фен загина на старта на първенството в Швеция

Фен загина на старта на първенството в Швеция | StandartNews.com

Хелзинборг. Фен на клуб Юргорден от Стокхолм почина от раните по главата, които му бяха нанесени преди гостуването на неговия отбор в Хелзинборг, съобщават от полицията. Мачът беше преждевременнопрекратен малко преди края на първата част.

"Мога да потвърдя, че един човек е починал в общинската болница на Хелзинборг. Той беше докаран в лечебното заведение след инцидент на площад Карнтрапан в централната част на Хелзинборг преди началото на мача", съобщи Ева-Гун Вестфорд- говорител на полицията, цитирана от сайта Футболсканален.

Драмата е станала около час и половина преди началото на двубоя, който даде старт на новия сезон в Швеция. Информацията за смъртта на привърженика бързо се разпространи сред привържениците на Юргорден и те пробваха да нахлуят на терена, което принуди съдията Мартин Хансон да сложи край на мача, след като полиция и частни гардове се опитаха да въдворят ред на трибуните.

Към този момент резултатът беше 1:1, а предстои да стане ясно какви ще бъдат санкциите от страна на Футболната федерация на страната. Малко след спирането на играта от полицията потвърдиха смъртта на привърженика на столичани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай