"Евертън" нокаутира "Челси" на "Гудисън парк"

"Евертън" нокаутира "Челси" на "Гудисън парк" | StandartNews.com

"Евертън" успя да победи действащия шампион на Висшата лига "Челси" по категоричен начин. "Карамелите" се наложиха над "сините" с 3:1 като домакин след хеттрик на Стивън Нейсмит. 

Тимът на "Евертън" откри резултата в сблъсъка с "Челси" на "Гудисън парк". Появилият се като резерва едва в осмата минута на двубоя на мястото на контузилия се Мухамед Бешич шотландец Стивън Нейсмит откри резултата с гол в 17-ата минута. Русокосият халф забоде топката с глава в мрежата на Асмир Бегович, след като засече остро центриране на младия ляв бек на "карамелите" Брендън Галоуей. 

В 21-ата минута отново Нейсмит, който е истинска "черна котка" за "сините" от Лондон и се разписа в тяхната врата и през миналия сезон, удвои аванса на своя отбор. Той получи топката от Рос Баркли при бърза контраатака на домакините и без забавяне стреля извън наказателното поле, за да препарира за втори път в мача Бегович с прецизния си удар в неговия ляв ъгъл.

Неманя Матич обаче намали изоставането на шампионите с особено красиво попадение в 36-ата минута. Сръбският халф получи топката в средата на терена, нагласи си я на левия крак и с мощен удар опъна мрежата зад Тим Хауърд за първия си гол от началото на сезона. 

След няколко пропуска на Диего Коща и бранителите Кюрт Зума и Джон Тери след изпълнения на корнери пред вратата на "карамелите", се стигна до трети гол във вратата на "сините". И негов автор отново бе Нейсмит. Крилото отново получи добър пас от Рос Баркли и с диагонален удар между краката на Бегович оформи своя хеттрик в двубоя.

Така "Челси" остава на незавидното 15-о място с 4 точки в актива след изиграни 5 мача. "Евертън" събра 8 точки в актива си и се изкачи на 3-о място. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай