Ето на кого посвети златния медал Ивет

Шампионката от Токио започнала първо с народни танци, а после с каратето

Ето на кого посвети златния медал Ивет | StandartNews.com

Златната медалистка от олимпиадата в Токио Ивет Горанова обяви, че посвещава отличието на личния си треньор Ангел Ленков. Той бе с нея през цялото време в японската столица. 

"Знам, че със сигурност много хора в България се радват. Говорих с няколко души вече, те ревяха по телефоните. Представям си какво са преживели и какви чувства са получили. Говорих със сестра ми и с моята племенница. Те са ми най-голямата мотивация и говорех почти след всяка среща с тях. Както, разбира се, и треньорът ми Ангел Ленков. Той е другата ми голяма мотивация. Искам да му кажа и му показах, че мога и го направихме заедно. Затова този златен медал го посвещавам на него. Той е бил във всеки един момент до мен и както и да съм се държала с него, дори на моменти да съм го разочаровала, той никога не се отказал от мен и е вярвал в мен, каза пред БТА Ивет.

Коя е новата шампионка:

Ивет Горанова е родена на 6 март 2000 г в Плевен. Състезателка е на клуб „Петромакс“. Започва да тренира карате, когато е на 9 г и до сега има спечелени над 200 медала. Преди това се занимава с народни танци. Носителка е на бронзови медали през 2018-а от европейското световното по карате. Година по-късно печели златен медал от Европейските игри в Минск. През 2019-а година спечели за трети пореден път приза Спортист на година в Плевен. Първият й треньор е Деница Панталеева. Сега тренира при Ангел Ленков и Десислава Лачовска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай