Емблема на баскетбола се изповяда: Не ми остава много живот

Робинсън се бори с бъбречна недостатъчност

Емблема на баскетбола се изповяда: Не ми остава много живот | StandartNews.com

Един от емблематичните баскетболисти в НБА през последните двайсетина години се бори за живота си. Става въпрос за трикратния шампион в конкурса за забивки Нейт Робинсън. Това призна самият той в подкаста на колегата си Удонис Хаслем.

Робинсън се бори с бъбречна недостатъчност в последните няколко години като разкри, че спешно се нуждае от трансплантация. В противен случай не му остава още много живот. Високият 175 сантиметра гард допълни, че ходи на диализа три дни в седмицата по четири часа.

„Знам, че ми остава много живот, ако не намеря бъбрек, така че просто се опитвам да живея по най-добрия начин. Ако не беше диализата, най-вероятно нямаше да съм жив повече от седмица-две. Положението е сериозно. Ходя на диализа три дни в седмицата по четири часа. Там докторите почистват кръвта ми и изчистват токсините. Много ми помагат, защото по този начин аз продължавам да живея“.

„Наслаждавам се на моментите, в които се чувствам здрав. Излизам с децата, прекарвам време със семейството си и играя баскетбол - като цяло правя нещата, които обичам. Опитвам се да се чувствам като нормален човек”, заяви Нейт Робинсън, пише "Актуално".

В кариерата си 39-годишният Нейт Робинсън носи екипите на Ню Йорк Никс, Бостън Селтикс, Оклахома Сити Тъндър, Голдън Стейт Уориърс, Чикаго Булс, Денвър Нъгетс, Лос Анджелис Клипърс, Ню Орливънс Пеликанс и Апоел Тел Авив. Дребничкият гард има общо 618 мача в Лигата на извънземните като средните му показатели са 11.0 точки на мач, 2.3 борби и 3.0 асистенции. Въпреки че е само 175 сантиметра висок, той печели конкурса за забивки в НБА през 2006-та, 2009-та и 2010-та.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай