Екзотична програма за тяло на пантера

Калина Русева - инструктор по аеробика и фитнес, Клуб MD sport, зала 5-Б, стадион "Васил Левски"

Екзотична програма за тяло на пантера | StandartNews.com

Силовата йога изгаря бързо мазнините

Всички знаем, че животът на високи обороти не прощава и безмилостно изсмуква силите ни, ако не предприемем своевременно мерки за защита на тялото и психиката. След един напрегнат работен ден човек се чувства толкова отпаднал и уморен, че мисълта за спорт направо го плаши. Повечето хора, които не са тренирали, имат погрешното схващане, че виждате ли, по цял ден са търчали, или са имали напрегнати срещи, и сега какво - тепърва да ходят в залата?! Ами не, казват си те, как сега да се отдам на спорт, като едвам се държа на краката си? Грешен отговор. Истината е тотално различна - тъкмо физическото натоварване премахва натрупаната психическа умора от работния ден! Защото тялото се раздвижва, активират се енергийните нива, адреналинът се покачва, горенето също се засилва и куп още неща, които водят само и единствено до ползи за организма. Не става въпрос за хората, които си спортуват редовно, те знаят и са убедени в избора си. Говорим за другата категория - скептиците и тези, които не могат да преборят мързела и да тръгнат на тренировки. Защото, ако направите движението част от живота си, всичко около вас и вътре във вас, искате или не, се променя. И светът става по-добър, защото започвате да гледате на нещата с други очи, с различно усещане към тялото си, а от там и с различно самочувствие.

Решението е просто - правилният инструктор, правилната програма и правилният хранителен режим. Няма да се уморя да го повтарям. Решението обаче си е ваше!

Почерпете!

Пътят към успеха е неразривно свързан с баланса между тяло и дух. Не позволявайте на едното да надделее над другото, за да вървите напред и да сте в хармония със себе си и света.

Днес с Лора сме подготвили програма, която е насочена към балансиране на организма посредством упражнения и позиции от йога. Хубавото тук е, че показаните пози могат да се правят според индивидуалното ви ниво, като се опитате да се приближите максимално към позата на всяка от снимките. Работете без болка, до прага на личните си възможности и се старайте да следвате нашия модел. След време ще установите, че сте станали по-гъвкави, че тялото ви се движи с лекота, че стойката ви е по-изправена. Все хубави неща. И да, йога не е само разтягане и задържане в статично положение. Чрез нея се изгарят неусетно калории и тялото деликатно се оформя без мазнини. Такъв тип тренировъчни модели работят в няколко направления и са изключително подходящи за бързо възвръщане на тонуса, освобождаване от напрежението и постигане на вътрешен покой. Упражненията са свързани и позициите преливат от една в друга при всяко следващо движение.

1. Куче - коляно към лице

Застанете в поза куче с длани и стъпала на пода, като изпънете гърба и вдигнете таза нагоре. Оттук вдишайте и изнесете десния крак напред към лицето, като корпуса се повдига нагоре с прав гръб. На издишване, закръглете дясното коляно до носа си, като извиете корема от пъпа към гръбнака. Вдишайте и върнете крака обратно надолу до поза куче. Направете 10 повторения с десния и крак и след това започнете движението с изнасяне на левия крак нагоре.

2. Планк с изнасяне

От поза куче застанете в опора планк с изпънати ръце и крака, като издължите тялото от фонтанелата на главата до петите. Протегнете дясна ръка напред по продължение на гръбнака и повдигнете левия крак от земята на нивото на таза . Направете три дълбоки вдишвания от това положение и върнете до изходна позиция. След това изпълнете същото с изнасяне на лявата ръка и десния крак. Тук имате от 5 до 10 повторения за всяка страна.

3. Делфин опора

Застанете с лице към пода и заемете опора на лакти и пръстите на краката, като повдигнете таза нагоре и изпънете гърба в обратна извивка. Оттук започнете да смъквате брадичката към палците с вдишване, като тялото заема позиция почти до планк, но не до края, тъй като краката са по-близо и няма да успеете да разгънете тялото до край по хоризонтала. Върнете таза нагоре с изпънати крака, като издишате по време на движението Направете 20 повторения

4. Стойка на ръце от лакти

От поза делфин останете с опора на лакти и длани и внимателно повдигнете единия крак нагоре със свито коляно, като пренесете центъра на тежестта по вертикала. След като запазите баланс, бавно повдигнете и другия крак нагоре и стабилизирайте тялото. В началото може да работите близо до стена, за да си помагате при заемането на позата. Опитайте се да останете в поза до 5 дълбоки вдишвания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай