Една точка за "Ливърпул" в дебюта на Клоп

Една точка за "Ливърпул" в дебюта на Клоп | StandartNews.com

Феновете на "мърсисайдци" напълниха сектора си с немски знамена

Юрген Клоп дебютира начело на "Ливърпул" с нулево реми като гост на "Тотнъм". Съставът на "мърсисайдци" бе силно осакатен заради множеството контузии, които преследват тима. Германският специалист получи пореден сериозен удар преди мача, след като Даниел Стъридж отпадна от срещата заради травма. Голаджията е с проблеми в коляното след сблъсък с Джордан Айб на тренировка. Именно това принуди Клопо да заложи на единствения си здрав нападател - Дивок Ориги. 20-годишният белгиец можеше да се превърне в герой за своите, но негов удар тресна гредата в началото на първата част.

Бившият треньор на "Борусия" Д получи подкрепа от тенис легендата Борис Бекер, който присъства на срещата, въпреки че е фен на "Байерн" М. Клоп манията продължава да тресе запалянковците на "Ливърпул".

На трибуната за гостуващите привърженици личаха множество германски знамена. Нулевото равенство прати "Ливърпул" на десетата позиция в класирането с актив от 13 точки. Добрата новина за Клоп и неговите възпитаници бе, че те записаха първа суха мрежа в лигата от два месеца. Междувременно стана ясно, че специалиста вече налага желязна дисциплина на "Анфийлд". Той забранил на половинките на играчите да припарват на тренировъчната база, като се аргументирал, че това е място предназначено единствено за футбол.

Резултати от другите мачове: 

"Челси" - "Астън Вила" 2:0

"Кристъл Палас" - "Уест Хем" 1:3 

"Евертън" - "Манчестър Юнайтед" 0:3

"Манчестър Сити" - Борнемут 5:1 

"Саутхемптън" - "Лестър" 2:2 

"Уест Бромич" - "Съндърланд" 1:0 

По-късно: 

"Уотфорд" - "Арсенал'

В неделя: 

"Нюкасъл" - "Норич" 

В понеделник: 

"Суонси" - "Стоук"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай