Две дербита в столицата за третия кръг (ПРЕВЮ)

ЦСКА ще търси първа победа, Левски и Ботев кръстосват шпаги

Две дербита в столицата за третия кръг (ПРЕВЮ) | StandartNews.com

Някои отбори надхвърлиха очакванията на следящите родния футбол, докато други съвсем не ги изпълниха. Така можем да анализираме видяното след първите два кръга в efbet лига. Резултатни срещи имаше и във втория кръг, но интересното от сезона тепърва предстои. За неутралния зрител, тази седмица предлага здрави сблъсъци, а за някои запалянковци, взривоопасни емоции. Драмата и борбената игра ще бъдат гарантирани и в срещите от третия кръг.

Дунав – Царско село

„Драконите“ понесоха пореден тежък удар от поредния си тежък съперник. Тимът на Людмил Киров загуби с 1:3 от Ботев Пловдив във втория кръг, а седмица по-рано с 4:1 от Левски. Този път задачата пред „русенци“ е далеч по-лека, но не и лесна. Те ще посрещнат новакът Царско село, който все още не е вкарвал гол в първенството, но въпреки това успя да спечели точка срещу другия такъв, Арда. Ако „царете“ искат да вземат своята първа победа ще трябва да се разпишат с попадения, което не изглежда толкова трудно пред вратата на опонента с най-много допуснати такива. Кой от двата отбора ще се поздрави със своите първи три точки ще разберем тази вечер от 18,30 часа на градския стадион в Русе.

Черно море – Етър

Отборите, които опровергаха своите критици и повдигнаха веждите на някои зрители са Черно Море и Етър. Именно те ще премерят сили тази събота на стадион „Тича“ във Варна. Черно море спечели двата си мача с 3:1 като в тях срещна доста сериозни съперници. „Моряците“ изнесоха урок по футбол на ЦСКА и то на „Армията“, а победата им там беше първа от 16 години насам. Илиан Илиев със сигурност е доволен от играта на своите възпитаници и най-вече от Исмаил Иса, който във втория си мач вкара своя втори гол и по всичко личи, че ще го видим срещу Етър. „Болярите“ пък от своя страна също се представят достойно до този момент, записвайки две равенства срещу двата столични гранда. Срещу ЦСКА, Даниел Младенов вкара два гола, за да задържи ремито, а срещу Левски, „търновци“ умело се защитаваха и зпазиха нулите на таблото непроменени. „Варненци“ може да не са от калибъра на грандовете срещу които Етър трябваше да играе, но са в най-добрата си форма и отново ще представляват тежък изпит за Росен Кирилов. Мачът ще се играе в събота от 18,45ч.

Арда – Берое

Дебютантът в Ефбет Лига ще посрещне Берое, но този път далеч от познатия стадион в Кърджали. Припомняме, че заради липсата на осветление, домакинските мачове за Арда ще се играят временно на стадион „Локомотив“ в Пловдив. Не е ясно до колко това ще се отрази на играчите водени от Стамен Белчев, но засега те изглеждат доста стабилни. С голова разлика 0:0, „кърджалийци“ си извоюваха похвални две точки от последните два мача срещу Ботев Пловдив и Царско село. В последния си мач дори показаха, че могат да изглеждат опасно в атака, но това което им липсваше бе завършващият удар. Берое от своя страна ще искат отново да покажат лицето си на победител, след като загубиха от Лудогорец с 4:2. Зоран Йоспович бе точен два пъти за „старозагорци“ в този мач и със сигурност ще иска да увеличи головата си сметка и срещу този труднопробиваем опонент.

Ботев Враца – Локо Пловдив

„Черно-белите“ гостуват във Враца на стадион Христо Ботев. Те пристигат с високо вдигната глава след като обърнаха Славия в последния кръг и вкараха три бързи гола в рамките на едно полувреме. Димитър Илиев изкупи грешката си от предното гостуване срещу Черно море, когато си отбеляза автогол. Капитанът се разписа с два гола, един от които беше след изпълнение на дузпа. За съботния мач „локомотивци“ трябва да внимават в отбрана и ще се надяват на по-добро представяне от Стивън Езе, който показа моменти на колебливост. Домакините също не са лишени от ентусиазъм след като в своя последен мач победиха Витоша Бистрица с 2:0. Последния път, когато „врачани“ приеха този съперник у дома, мачът завърши с нулево реми. Дали домакините ще успеят отново да опазят вратата си срещу Локомотв, предстои да разберем тази събота от 18,45ч.

Славия – ЦСКА 

Първото дерби за сезона между „бели“ и „червени“ и ще се играе в столицата на стадиона в Овча Купел. Славия приема зашеметения ЦСКА, който в първите си два мача, които на всичкото отгоре бяха и домакинства, успя да вземе само една точка. Люпко Петрович, ще води „армейците“ в тяхното първо гостуване за сезона и ще се опита да върне ЦСКА на познатия победен път. На този етап няма как да се отличи нещо положиттелно в играта на „червените“, чийто стартов състав най-вероятно ще бъде различен от досегашния. Феновете показаха, че искат да виждат повече от новите попълнения в действие и ще е странно ако това не стане факт в неделя. Не само това, но и европейската програма на „червените“ продължава и ротации трябва да бъдат извършвани. Славия от своя страна изигра два мача, в които резултатът беше обърнат. Последният обаче не беше в полза на „белите“, които згаубиха с 3:2 гостуването си на Локо Пловдив. Ако има някакъв проблем в тяханта игра то това са грешките в защита и непостоянството, което демонстрират футболистите на Златомир Загорчич. Проблемът трябва бързо да бъде отстранен ако „белите“ искат допълнително да угорчат своя слабопредставящ се противник. Дербито ще се играе на 28 юли от 18,45ч.

Левски – Ботев Пловдив

Другото дерби от програмата за третия кръг въвлича в спор Левски и Ботев Пловдив. Добрепознатите съперници ще играят на стадион „Георги Аспарухов“ с идеята да разбият еднаквия точков актив. За „сините“ това е първи мач у дома с публика след като в мача за Лига Европа срещу Ружомберок търпяха наказание от УЕФА. Възпитаниците на Петър Хубчев впечатляват с офанзивен футбол, който обаче не даде резултат срещу Етър. Нулевото реми макар и малко смути „левскарите“, но пред тях това е отличен шанс да демонстрират какво могат и какво искат.Предвид амбициите на клуба и желанието да се яви като пряк конкурент на Лудогорец, Левски няма да право да губи още точки. По тези причини, „сините“ влизат като фаворити в срещата, но в дербита и това понякога не е достатъчно. Ключовият за отбора Давиде Мариани натрупа доста игрови минути показвайки отлична игра, но е въпрос на време и неговата добра форма да се изчерпа било то заради умора или други усложнения. Футболистите на Желко Петрович пък успяха да се поздравят с победа срещу Дунав, но предвид сериозния им съперник в този кръг, тя едва ли ще е от някакво психологическо значение. Фантастичния Тодор Неделев се разписа с хеттрик и това определено ще го мотивира за мача в София, който ще се играе от 18,45ч.

Лудогорец – Витоша

Първенецът, който не показва желание и тази година да преследва нещо по-различно от обикновената цел, приема у дома Витоша Бистрица, които се намират в серия от две загуби. „Бистришките тигри“ отново са се помъкнали към дъното, а само чудо и късмет биха могли да им донесът нещо от шампиона на България. Трудно защитата на гостите ще удържи Клаудиу Кешерю, който в два мача има 4 гола за „разградчани“. Бившият играч на ЦСКА Жоржиньо изглежда се аклиматизира бързо в тима на „орлите“, за които вкара две от попаденията срещу Берое. В офанзивен план, Лудогорец не страда от някакви проблеми и нищо чудно атаката им да даде нужния резултат. Последният мач за третия кръг ще се играе в понеделник от 21,00 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай