"Дунав 2010" спечели Kamenitza Фен Купа 2013 в Русе

"Дунав 2010" спечели Kamenitza Фен Купа 2013 в Русе | StandartNews.com

Русе. Националните шампиони от преди две години – Дунав 2010, са тазгодишните първенци в регионалния полуфинал на Kamenitza Фен Купа за Русе и Силистра.

Заедно с тях напред се класира и тима на „Анархия» – и двата тима остават в битката за вълнуващото футболно пътуване до Рио и Маракана, което тази година очаква шампионите на Kamenitza Фен Купа 2013. Двата отбора стигнаха до финалния мач след страхотна драма – „Дунав 2010" надделяха над Стефани Стил с 4:3 след инфарктни дузпи пред над 500 зрители, а момчетата от „Анархия" бяха категорични и резултатни – с 3:0 срещу „Булетс" в мач, издържан в духа на спортсменската игра. Финалът беше съпътстван от подкрепата на две гръмогласни агитки зад всеки от тимовете и завърши при резултат 1:0 за шампионите, които поведоха в средата на първата част и успяха да задържат преднината си до последния съдийски сигнал.

Шампионите и техните подгласници бяха официално наградени на сцената от кмета на Община Русе Пламен Стоилов, а на трето и четвърто място се класираха отборите на „Стефани Стил" и „Булетс". Мартин Друмев от отбора на Анархия бе избран за „Най-атрактивен играч", с което заслужи и специален SPA&test-drive уикенд от Ford-Moto Pfohe, Генади Господинов от Стефани Стил бе определен за „Най-добър вратар", а ФК Реферите – за „Най-спортсменски отбор". Наградата си последните получиха лично от председателя на българския фенклуб на „Астън Вила" Димитър Бонев, който предаде поздрави от името на Стилян Петров.

Русенската публика за поредна година показа адмирациите си към най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България – за двата дни от програмата през стадион „Дунав" минаха над 2000 футболни фенове, които подкрепяха своите отбори и създадоха страхотна атмосфера. Най-добри около терените бяха феновете в агитката на ФК Данубио, които създадоха уникална атмосфера с песни, димки и пиротехника, а, макар да завърши без отбелязан гол, мачът на техния тим срещу Сокол се доближаваше до духа на дербитата на Маракана. Точно до там може да стигне и един фен – за първи път тази година към шампионското пътуване на първенците в турнира ще се присъедини един зрител, който може да вземе със себе си двама приятели. Щастливецът ще бъде изтеглен от лицето на тазгодишната кампания Трифон Иванов, а запалянковците от Русе стискат палци късметлията да бъде точно от дунавския град. За жалост на публиката, любимците им от „Данубио" не успяха да стигнат до елиминационната фаза, но пък момчетата от тима наблегнаха на емоциите в игрите. С два прецизни удара Ердинч Мевлюдов заслужи впечатляващата награда в играта „Точен шут" и сега ще може да сподели с приятели 365 литра Kamenitza. „Най-щастлив от томболата на GLOBUL беше Димитър Тотев, който спечели чисто нов Samsung GALAXY S4 – смартфонът бе на разположение на феновете на стадион „Дунав" на специален промощанд и всеки желаещ можеше да го тества и да се увери в отличните му характеристики и представяне. Във втората серия от играта на Samsung „Силен шут" бе отбелязан нов рекорд, и то от двама души – Дургут Ахмедов-Китаеца и Теодор Михайлов-Бормаша заковаха радара на 115 км/час и си заслужиха оригинални фланелки на лондонския Челси.

Освен най-атрактивния играч в турнира Мартин Друмев, SPA&test-drive уикенд от Ford-Moto Pfohe с томбола спечели Янко Тодоров, а феновете от Русе ще стискат палци не само за пътуването до Маракана, но и за още две незабравими футболни пътувания – голямата награда от GLOBUL е посещение на мач на „Манчестър Юнайтед" с включени самолетен билет и нощувка в хотел, а Ford-Moto Pfohe ще заведе двама щастливци на мач от УЕФА Шампионска лига. Поредният регионален полуфинал на турнира ще се състои на 22-23 юни на Градския стадион в Хасково.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай