Драма и на терена! Унгария е на Евро 24 в горящата София

Но ефектът от новия ни треньор вече е налице

Драма и на терена! Унгария е на Евро 24 в горящата София | StandartNews.com

Драмата в София се пренесе и на терена! В последните секунди на добавеното време България изпусна победата срещу Унгария в евроквалификация - 2:2.

Нашите може много да съжаляват, а унгарците са вече на еврофиналите в Германия! Въпреки това, новият ни треньор Илиян Илиев може да бъде поздравен за добър дебют срещу силен съперник.

Както се очакваше, унгарците в ролята на фаворит стартираха по-уверено двубоя.

И логичното се случи. Капитанът Доминик Собослай центрира към малкото наказателно поле, а там Мартин Адам връхлетя, за да вкара топката с глава за 1:0. Това стана в 9-та минута на срещата.

В 24-та минута обаче нашите изравниха.Капитанът ни Кирил Десподов се устреми по крилото, след което комбинира със Спас Делев, който с великолепен изстрел разпъна мрежата на Денеш Дибуш.

После обаче Валентин Антов постъпи безрасъдно, тъй като извърши ненужно нарушение в центъра на терена. И получи втори жълт и червен картон.

Имаше драма с червен картон и за Илия Груев, но след намеса на ВАР беше отменен. 

Унгарците имаха още шансове, но за щастие не успяха да отбележат.

И Милош Керкес е изгонен! Левият краен защитник влезе непремерено в краката на Алекс Петков, което се оказа достатъчно да получи втори жълт и респективно червен картон. 

В 77-та минута - дузпа! Кирил Десподов принуди защитник на Унгария да го спъне. Арбитърът не се замисли, посочвайки бялата точка. 

Десподов изпълни чудесно - 2:1! Нашите се виждаха победители, но в последните секунди допуснахме гол и можем много да съжаляваме за изпусната първа победа за годината.

Радостта остана за унгарциге, а надеждите са за нас. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай