Домусчиев нареди бой по "Базел" и "Ливърпул"

Домусчиев нареди бой по "Базел" и "Ливърпул" | StandartNews.com

Излизаме на живот и смърт за второто място, обяви босът

Футболистите на "Лудогорец" имат заръка за задължителни победи в домакинските мачове с "Базел" и "Ливърпул". Само така те ще имат шанс да изпълнят мечтата на благодетеля Кирил Домусчиев тимът да финишира втори в група "В" на Шампионската лига. Вдъхновен от добрите игри на "орлите" в първите два мача, босът се размечта за участие в елиминационната фаза на най-комерсиалния турнир. За да продължи напред, "Лудогорец" ще трябва да открадне и нещо и при гостуванията си в Швейцария и Испания.

"Излизаме на живот и смърт за второто място в групата. Нищо друго не ме интересува", обяви Домусчиев пред "Спортал". "Казах вече на момчетата какво искам. Изиграхме два мача от груповата фаза и видяхме за какво става дума. Не искам да говоря за спечелване на точка, а за нещо по-голямо. Искам второто място. "Лудогорец" ще става по-силен", каза още той, завладян от емоциите след драмата с "Реал". Домусчиев остана разочарован от съдийството на шотландеца Крейг Томсън, който измисли дузпа за Кристиано Роналдо и на практика помогна на "белия балет" да стигне до успеха с 2:1 в София. В същото време си затвори очите при нарушение срещу Мисиджан в пеналта на гостите.

"Орлите" засилиха 100 млн. евро в коша

Измъчената победа над "Лудогорец" e на път да изяде главата на Гарет Бейл. Най-скъпата покупка на "Реал" може да бъде забита на резервната скамейка. Испанските медии набедиха уелсеца за скатавка. Повод за това им даде статистиката от мача в София. Тя показва, че Бейл не се е мръднал нито веднъж, за да помогне на съотборниците си в защита. Според "Марка" в съблекалнята също са настроени против играча, за когото бяха платени 100 млн. евро. Лично капитанът Икер Касиляс е обявил пред Карло Анчелоти, че защитата е обречена, ако Бейл продължава по този начин. "Марка" твърди също, че уелсецът продължава да показва ясно нежелание да играе в дясната зона. Анчелоти продължава да го налага там, защото отляво мястото е резервирано на Кристиано Роналдо.

"Треньорът ще трябва да го жертва, ако не иска да се провали. Срещу "Виляреал" и "Лудогорец" Бейл бе дупка", отсече и "АBC".

Уелсецът въобще не фигурира и в класацията по "откраднати" от съперниците топки. Лидери там са Модрич и Кроос с по 43, следват Рамос (41) и Марсело с 30.

Гордея се с играта на шампиона

Гордея се с играта на шампиона ни, обяви пред "Стандарт" шефът на "Славия" Венци Стефанов. Босът изгледа от трибуните на националния стадион двубоя с "Реал" М. "Страхотен мач. "Лудогорец" игра великолепно. Гордея се с тях. Те заслужаваха да вземат точки и срещу "Ливърпул", и срещу испанците", каза Венци. "Но сега идва мач със "Славия". Такъв отбор като тях се спира много трудно. Може би единственият начин е те да се спрат. Но се надявам да се случи нещо, което да зарадва нашите фенове", допълни още Стефанов.

Ицо: "Реал" са крадци

Легендата на българския футбол Христо Стоичков не пропусна да се заяде с "Реал" М. Подобно на много българи носителят на "Златната топка" възнегодува срещу начина, по който "белия балет" стигна до успеха срещу "Лудугорец" (2:1) в София. "Тези, които се мислят за галактика, са безсрамни крадци и ревльовци! Платини да си ходи", написа в своя профил в "Туитър" Ицо. "Да живее УЕФА", иронично добавя той.

"Базел" плачe за шведски национал

Следващият съперник на "Лудогорец" "Базел" загуби още една от звездите си. Шведският национал Бехранг Сафари се присъедини към Иван Иванов. Той получи контузия още в 9-ата минута при победата над "Ливърпул" 1:0. Оказа се, че тя е доста сериозна и той ще трябва да се възстановява няколко седмици. Така Сафари, който е с ирански корени, твърдо отпада за мача с "Лудогорец" в София и не е ясно дали ще успее да се възстанови напълно за втория в Швейцария.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай