Домусчиев: "Лудогорец" може да се откаже от първенството

Домусчиев: "Лудогорец" може да се откаже от първенството | StandartNews.com

През лятото "Лудогорец" може да се откаже от първенството, ако прецедентите в полза на "Левски" продължат!. Това заяви  собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев пред ПИК.

Вчера по време на дербито "Левски" - "Литекс" Стойчо Стоилов извади отбора, който водеше с 1:0 с човек по-малко. Това се случи след решение на съдията Йорданов да извади втори червен картон на "оранжевите" и да отсъди дузпа в полза на "сините".

"За какво да си даваме парите, за да може отбори, които нямат нито нужните качества нито нужната класа да стават шампиони с такива подходи.Колкото пъти отборите играеха сериозно мачовете си с "Левски" и съдиите не бяха фактор, в крайна сметка "Левски" ги загуби. Вие сам може да се сетите колко струват техните победи и колко реални са", продължи Домусиев.

"На първо място мога да кажа, че за мен съдийството бе престъпно! Това е един съдия, с когото винаги сме имали проблеми, когато сме играли срещу софийски отбори, визирам ЦСКА и "Левски". Не знам дали се касае за селски манталитет, но винаги ги е подпирал. Явно става дума за слагачество. По време на мача се видя, че съдията има двоен стандарт и се учудвам защо "Левски" се радваха толкова много след края на срещата. По този начин ли искат да станат шампиони?", коментира Домусиев.

"Категорично Стойчо Стоилов е прав в коментарите си, че имаше двоен стандарт, включително и, че имаше нарушение срещу вратаря на "Литекс", преди да се даде дузпата срещу отбора. Такива неща опорочават футбола. Това не е пътят, по който един отбор иска да става шампион и да разчита на подобни неща", смята собственикът на "Лудогорец".

Относно действията на Гриша Ганчев, Домусчиев каза: Вижте, не мога да преценя дали Гриша Ганчев трябва или не трябва да обяснява, ако той е извадил отбора и тъй като този инцидент е доста сериозен, и той трябва да си каже мнението.
Но смятам, че Стойчо Стоилов каза съвсем ясно позицията на "Литекс". Друг е въпросът, че аз не одобрявам, че такова нещо трябваше да се случи, защото смятам, че "Литекс" и с 9 човека пак щяха да бият "Левски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай